r
Nosalty Logó

Diós-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    334.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5578.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1721 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 5266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való tojásokat a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  2. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, majd a tejföllel és a puha margarinnal együtt a kikevert tojásokhoz adjuk.
  3. Előmelegített sütőben közepes lánggal sütjük.
  4. A 4 dl tejből pudingot főzünk (cukor nélkül), majd lehűtjük.
  5. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük.
  6. Ha kihűlt a tészta félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14142
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb diós sütim. :) Elmaradhatatlan, mivel nagyon szeretem! Nem nehéz elkészíteni, és még finom is lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...