r
Nosalty Logó

Diós pozsonyi kifli Timcsótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Diós pozsonyi kifli Timcsótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 5837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót, kicsit kézzel elkeverjük, aztán hozzáadjuk a lisztet és végül összemorzsoljuk a vajjal, készre gyúrjuk. A tálat lefedjük egy ruhával, és kb. 1 órát pihentetjük.
  2. A tölteléket elkészítjük, amíg pihen a tésztánk: a vizet a cukorral feltesszük forrni, majd ha forr, és szép nagy „hólyagokat vet”, akkor ráöntjük a darált dióval kevert morzsára és a citromhéjra, majd félretesszük hűlni.
  3. Ezután, ha letelt a tészta pihenő ideje, 24 darab 3,5 dkg-os gombócot formázunk belőle, és újra pihentetjük ismét 1 órát.
  4. A töltelék, ha kihűlt, belisztezünk egy tálcát, és lisztes kézzel kimérünk belőle 24 darab 2 dkg-os golyót.
  5. Elkezdjük a kiflik készítését: egy tésztagolyót a gyúrólapra teszünk, és csak hosszanti irányban nyújtjuk, körülbelül 24 centisre, aztán a közepére teszünk egy töltelék gombócot, amit előtte nudli alakúra sodortunk, és kicsit megnyújtottunk a tésztán.
  6. Aztán a töltelékes tésztát keresztbe tesszük a gyúrólapon és feltekerjük, majd patkó alakúra formázzuk. 24 kifli lesz belőle (nekem ez pont 2 nagy tepsire fért rá).
  7. Ha kész, lekenjük őket csak tojássárgájával, majd ha teljesen megszáradtak, akkor tojásfehérjével (ez úgy működik, mint a „repesztőlakk”), ettől lesz szép márványos a Pozsonyi.
  8. Aztán ha pihentek újból kb. 1 órát, és már szemmel láthatóan márványos a tetejük, akkor mehetnek a sütőbe. (Ha reggelire frissen akarjuk, akkor egyszerűen a hűtőbe tesszük lekenés után.)
  9. Először 200 fokon kezdjük, és 2-3 perc múlva levesszük 170-re, majd a sütés utolsó 5 percében csak szárítjuk 150 fokon. 15 perc alatt szép aranybarnára sültek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17871
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Maga a süti egy klasszikus, nem mai találmány, de nemrég látta a család egy tv reklámban és megkívánták (persze a reklám nem a pozsonyiról szólt :-) nem ez volt a lényeg), és azt kérték, ilyet süssek... nem találtam olyan receptet, ami tetszett volna, így átalakítottam egyet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...