Diós néger szelet
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
25g cukor97 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g víz0 kcal
-
8g dió55 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2 kcal
A krémhez
-
21g margarin149 kcal
-
6 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
A csokimázhoz
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
300g cukor1161 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g víz0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A csokimázhoz
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
16.9g cukor65 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
5.6g dió37 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
14.1g margarin101 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
11.2g porcukor44 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A csokimázhoz
-
5.6g vaj40 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.9g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 378.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5921 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1442 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 2487 mg
-
Nátrium 1362 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 759.7 g
-
Cukor 553 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 332.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3042 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 2901 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1695 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1038 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
30 dkg cukor
-
4 db tojás
-
10 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
-
2 dl tej
-
2 csapott ek finomliszt
A csokimázhoz
-
10 dkg vaj
-
3 ek porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek víz
Elkészítés
A piskótához
- A tészta elkészítése:
- 30 dkg cukrot a 4 tojássárgájával és 10 ek vízzel habosra keverünk.
- Aztán 10 dkg darált diót és 20 dkg lisztet, 1 tasak sütőport és 1 ek kakaóport is hozzáadunk.
- Végül a 4 tojás keményre vert habját hozzákeverjük.
- Lisztezett, zsírozott tepsiben sütjük.
- A krém elkészítése:
- 25 dkg margarint, a 2 tasak vaníliás cukorral és a 20 dkg porcukorral habosra keverjük.
- Aztán 2 dl tejben 2 ek lisztet elkeverünk, és a tűzhely szélén sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük az 1-es pontban lévő hozzávalókat.
- A kapott krémet jól elkeverjük, és rákenjünk a megsült tészta tetejére.
- Csokimáz elkészítése:
- 10 dkg vajat 3 ek porcukorral, 3 ek kakaóporral és a 2 ek vízzel elkeverünk szintén a tűzhely szélén (főzni nem kell).
- Ha ez a felmelegített massza kihűl, rákenjük a fehér krémre.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 13689
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
A kész süteményt érdemes hűvös helyre vagy hűtőbe kell tenni egy kis időre, aztán ajánlatos a csokimáz miatt forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
A képen látható sütiszelet istenien finom, de a krém sokkal vastagabb lett volna, de egy picit hűtőbe lett téve még mielőtt a tésztára tettem,, és egy hirtelen mozdulattal az egyik családtag kiborította a hűtőből a tállal, így lett kevesebb a krém, mint ahogy a receptben írva van, szóval nem kell megijedni, több lesz az a krém, mint amit a képen látni. A piskótatészta hagyományos gázlángos sütőben lett sütve, először magasabb lángon, majd le lett véve, és tűpróbáig lehet sütni. Azért szereti az egész család ezt a sütit, mert nagyon-nagyon finom és ízletes, továbbá nem az a sima fehérjehabos a krémje, mint már találkoztam jó pár más recepttel. Próbáld ki, nem fogod megbánni! :)