r
Nosalty Logó

Diós néger szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Diós néger szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    378.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5921 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2487 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 6544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta elkészítése:
  2. 30 dkg cukrot a 4 tojássárgájával és 10 ek vízzel habosra keverünk.
  3. Aztán 10 dkg darált diót és 20 dkg lisztet, 1 tasak sütőport és 1 ek kakaóport is hozzáadunk.
  4. Végül a 4 tojás keményre vert habját hozzákeverjük.
  5. Lisztezett, zsírozott tepsiben sütjük.
  6. A krém elkészítése:
  7. 25 dkg margarint, a 2 tasak vaníliás cukorral és a 20 dkg porcukorral habosra keverjük.
  8. Aztán 2 dl tejben 2 ek lisztet elkeverünk, és a tűzhely szélén sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük az 1-es pontban lévő hozzávalókat.
  9. A kapott krémet jól elkeverjük, és rákenjünk a megsült tészta tetejére.
  10. Csokimáz elkészítése:
  11. 10 dkg vajat 3 ek porcukorral, 3 ek kakaóporral és a 2 ek vízzel elkeverünk szintén a tűzhely szélén (főzni nem kell).
  12. Ha ez a felmelegített massza kihűl, rákenjük a fehér krémre.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 13767
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

A kész süteményt érdemes hűvös helyre vagy hűtőbe kell tenni egy kis időre, aztán ajánlatos a csokimáz miatt forró vízbe mártott késsel szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen látható sütiszelet istenien finom, de a krém sokkal vastagabb lett volna, de egy picit hűtőbe lett téve még mielőtt a tésztára tettem,, és egy hirtelen mozdulattal az egyik családtag kiborította a hűtőből a tállal, így lett kevesebb a krém, mint ahogy a receptben írva van, szóval nem kell megijedni, több lesz az a krém, mint amit a képen látni. A piskótatészta hagyományos gázlángos sütőben lett sütve, először magasabb lángon, majd le lett véve, és  tűpróbáig lehet sütni. Azért szereti az egész család ezt a sütit, mert nagyon-nagyon finom és ízletes, továbbá nem az a sima fehérjehabos a krémje, mint már találkoztam jó pár más recepttel. Próbáld ki, nem fogod megbánni! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...