Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
2115
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 112.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4416.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1664 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.2 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1123 micro
Összesen
2115
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kalácsot felvágjuk apró kockára, ha nem elég száraz, még szárítjuk egy keveset.
- A tojások sárgáját habosra kavarjuk 2 ek cukorral, 3 dl tejjel elkavarjuk, ráöntjük a kalácsra, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, és összeforgatjuk.
- A maradék tejet felforraljuk, és leforrázzuk a diót meg a mákot.
- A kalácsmasszát kétfelé osztjuk, egyik feléhez a mákot, a másikhoz a diót adjuk.
- A maradék cukorral a tojások fehérjéből kemény habot verünk, felét a diós, másik felét a mákos kalácshoz adjuk.
- Vajjal kikent formában elsimítjuk a mákos egyveleget, rászórjuk a meggyet, erre tesszük a diós keveréket (nálam 16 cm átmérőjű kuglófforma).
- Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük 15 perc után mérsékeljük a lángot. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 16
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 17050
- Feltöltés dátuma: 2013. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Azért 185 g a kalács, mert csak ennyi maradt, ehhez számítottam a hozzávalókat. Siettem beküldeni, amíg még van kalács, de felhasználhatjuk a maradék bejglit is. Nálunk ilyen nem maradt. Aki édesebben szereti, adhat még hozzá cukrot, ez így mérsékelten édes. Tálaláskor adhatunk hozzá meggykocsonyát.