r
Nosalty Logó

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felvágjuk apró kockára, ha nem elég száraz, még szárítjuk egy keveset.
  2. A tojások sárgáját habosra kavarjuk 2 ek cukorral, 3 dl tejjel elkavarjuk, ráöntjük a kalácsra, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, és összeforgatjuk.
  3. A maradék tejet felforraljuk, és leforrázzuk a diót meg a mákot.
  4. A kalácsmasszát kétfelé osztjuk, egyik feléhez a mákot, a másikhoz a diót adjuk.
  5. A maradék cukorral a tojások fehérjéből kemény habot verünk, felét a diós, másik felét a mákos kalácshoz adjuk.
  6. Vajjal kikent formában elsimítjuk a mákos egyveleget, rászórjuk a meggyet, erre tesszük a diós keveréket (nálam 16 cm átmérőjű kuglófforma).
  7. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük 15 perc után mérsékeljük a lángot. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17050
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
Csiki Piroska 230 recept

Azért 185 g a kalács, mert csak ennyi maradt, ehhez számítottam a hozzávalókat. Siettem beküldeni, amíg még van kalács, de felhasználhatjuk a maradék bejglit is. Nálunk ilyen nem maradt. Aki édesebben szereti, adhat még hozzá cukrot, ez így mérsékelten édes. Tálaláskor adhatunk hozzá meggykocsonyát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...