r
Nosalty Logó

Diós linzerfalatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Diós linzerfalatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Összesen 5925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    385.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.5 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 5925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 476 kcal

Hozzávalók

Linzer tészta

Töltelék

Elkészítés

Linzer tészta

  1. A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a sütőport és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenként folpackba csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Az idő leteltével, sütőpapíron, egyenként 25 × 10 cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát, és a közepére fektetjük a töltelék rudat, majd kezünkkel óvatosan kb. 5 × 20 cm-re nyomkodjuk. A tészta széleit a töltelék oldalához hajtjuk, és a széleit, mint a linzernél szoktuk, egy kissé megnyomkodjuk.
  4. A linzer rudakat sütőpapírral ellátott tepsire emeljük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A rudacskákat teljesen kihűtjük, majd 3 cm-es falatkákra szeletelve szervírozzuk. Akinek nem elég édes, tetejét enyhén porcukrozhatja.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Próbáljunk meg minden adagból kb. 20 cm-s rudakat formálni. Minden rudat külön-külön folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2834
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jól bevált linzertésztám, egy finom diós töltelékkel. Szerintem még az ünnepi asztalon is megállná a helyét....Szoktam készíteni úgy is, hogy magát a tésztát lekenem vékonyan bármilyen savanykás lekvárral, attól még szaftosabb.

Hozzávalók

Linzer tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...