r
Nosalty Logó

Diós-lekváros gömböcke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Diós-lekváros gömböcke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Összesen 6986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    195 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6457.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    2033 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 6986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk a tálba. Hozzáadjuk a sót, a tojást, 5 dkg vajat és az 1 ek cukorral, 2 deci langyos tejben felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a félkemény tésztát, és pihenni hagyjuk fél órát.
  2. A tésztát a kelesztés után kisodorjuk 1 cm vastagságúra, és négyzetekre vágjuk. Mindegyiket megtöltjük a 25 dkg dióval, 2 ek porcukorral, 1 citrom reszelt héjával elkevert dzsemmel, és a sarkait összehúzkodva gömböcöket formázunk.
  3. A kivajazott tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy a gömböcök összehúzkodási része kerüljön alulra, így szépek lesznek megsüléskor.
  4. Előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Kisült gömböcöket deszkára kiborítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
  6. Langyos, 2 ek cukros tejben forgatjuk, majd a porcukorral elkevert darált dióban megforgatjuk, és tányérra rakosgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2430
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros gömböcke
Smaragd konyha 149 recept

Ez a tészta másnap is nagyon finom, puha, omlós. Ez valójában egy bukta recept, csak a töltelék és a formázása is másképpen történik.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...