r
Nosalty Logó

Diós kifli Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Diós kifli Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

465
Kalória
10.9g
Fehérje
52.6g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
28.3g
Víz
22.4g
Koleszterin
3.6g
Rost
13.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Összesen 5576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    302.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 5576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, kevés cukrot keverünk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Dagasztógép táljába mérjük az összes tésztához való alapanyagot, és az élesztőt vízzel együtt ruganyos tésztát gyúrunk belőle, egy órát pihentetjük.

Diós töltelék

  1. A diót ledaráljuk, a tejjel, cukorral, fahéjjal összefőzzük, majd tálcára terítve kihűtjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, kb. 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Haránt a közepére teszünk egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, és feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Átkenjük felvert tojással, majd hagyjuk szikkadni, és újra átkenjük.
  4. 180 fokon alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40x2

Jön a karácsony, edzeni kell rá, így hangulat csinálónak megsütöttem ezt a süteményt. Kicsit bőven mértem a tölteléket, így a 30 kiflibe tartott ki, de maradt még 6 kiflire való tésztám, hát fogtam egy szűk marék áfonyát, ugyanannyi diót és 2 ek marsalát, és a késes aprítóban összedaráltam őket. Nagyon vidám, pikáns kis kiflik sültek belőle. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!