Diós-kéksajtos kenegető
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
13g dió82 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
248
kcal
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
50g dió327 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
993
kcal
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
18.2g dió119 kcal
-
36.4g kéksajt128 kcal
-
45.5g krémsajt114 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
361
kcal
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
248
kcal
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2411.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 1147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
993
kcal
- 20% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A dióbelet szárazon felhevített serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk, majd mozsárban kissé összetörjük. Hűlni hagyjuk.
- A natúr sajtot egy tálkában kikeverjük, hozzáadjuk a diót.
- Végül a kéksajt és a bors megy bele, a lényeg, hogy ne törjük össze túlzottan a penészes sajtot.
- A hűtőben tároljuk, de szobahőmérsékleten fogyasszuk!
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16290
- Feltöltés dátuma: 2009. november 23.
Ajánló
Körte-, és almaszeletekkel, vagy krékerre kenve kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szuperegyszerű krém, téli napokra.