r
Nosalty Logó

Diós-csokis csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-csokis csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    315.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3530.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 5629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba öntjük alangyos tejet, a két kanálcukrot és egy kanál lisztet, majd végül az élesztőt belekeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit felfussun.
  2. Ha elkezdett az élesztő feljönni, hozzáadjuk a tojássárgákat, a zsírt, majd a lisztet. Addig gyúrjuk, ameddig a kezünkről elkezd leválni a tészta. Majd hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Felverjük a tojásfehérjéket, és hozzáadjuk a porcukrot. A felvert habba óvatosan belekeverjük a darált diót és a lereszelt csokit.
  4. A megkelt tésztából 3 kis cipót alakítunk. Mindegyiket külön kinyújtjuk kb. fél centis vastagságúra, majdmegtöltjük töltelékkel. Feltekerjük, és felszeleteljük.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a csigákat ráhelyezzük. Addig sütjük, amíg kész nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3144
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vasárnapi édesség iránti vágycsökkentőnek indult, majd egyik kedvenc lett belőle. Igaz, hogy mikor szeleteléshez jutottam kicsit mérgelődtem, mert kicsit nehéz szeletelni a puha tekercset, de mire kisült, minden haragom elszállt.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...