r
Nosalty Logó

Diós bajadéra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Diós bajadéra
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 7698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    480.2 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 7698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Elkészítés

Sötét lapok

  1. A sötét lapokhoz a vizet elkeverjük a cukorral, és olvadásig melegítjük. Hozzáadjuk a vajat, majd elolvasztjuk. Ezután tördeljük bele a csokoládét, amit szintén elolvasztunk. Hozzáadjuk a diót és elkeverjük. Végül a háztartási kekszet is belekeverjük.
  2. A kapott masszát (lemérve) kétfelé osztjuk, majd egy-egy A/4-es irattartó fóliában kinyújtjuk őket (ennek hiányában két sütőpapír között tudjuk kinyújtani).

Világos lapok

  1. A fehér lapokat ugyanígy készítjük el az étcsokoládé helyett fehér csokoládéval.

Összeállítás

  1. A fólia 2 zárt oldalát késsel felhasítjuk. Egy tálcára sütőpapírt helyezünk, amire elsőként egy sötét lapot teszünk. Erre helyezünk egy világosat, majd ismét egy sötétet, és befejezésként az utolsó, világos lapot.
  2. A sütemény tetejét óvatosan végigsodorjuk egy sodrófával, majd ráhelyezünk egy tepsit, amibe nehezéket (pl. lisztet) is tehetünk. Hűtőszekrénybe helyezzük legalább 2 órára.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ehhez használhatunk egy kevés zsiradékot (pl.: vaj, kókuszolaj). A csokoládét a sütemény tetejére öntjük és elosztjuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 20948
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós bajadéra
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A bajadéra klasszikus, horvát sütemény, amit a Balkánon hagyományosan karácsonykor készítenek. Készülhet mandulával és dióval is. Változata a bela bajadera, ami csak fehér lapokból áll. A felhasznált víz mennyisége lehet több-kevesebb alapanyagtól függően - a lényeg, hogy a lapok ne törjenek. Nagyon finom!

Hozzávalók

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...