r
Nosalty Logó

Diós babapiskótás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Diós babapiskótás torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    459.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    572 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alsó réteghez

  1. Az összes (35 dkg) babapiskóta közül kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformát egy sorban befedi. Egész rudakkal nem jön ki, ezért akkora darabokra faragjuk, hogy a formában mindenhová jusson. Ezeket a piskótákat elrakjuk későbbre.
  2. A többi babapiskótát kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A tábla étcsokit a narancslével felolvasztjuk, és egy nagy tálban a darabolt babapiskótához keverjük.
  4. A csokis babapiskóta darabokat a tortaforma aljára öntjük, és elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A krémhez a habtejszínt felforraljuk a cukorral, és amikor már meleg, a felkockázott fehér csokit beleszórjuk.
  2. Folyamatosan keverjük, ameddig a csoki el nem olvad, majd a krémet hagyjuk kihűlni. (Meg kell várni, ameddig teljesen kihűl, én amikor langyos, beteszem a hűtőbe.)
  3. Amikor a krém kihűlt, tálba öntjük, és hozzáadunk egy habfixálót és egy habport, majd gépi habverővel felverjük.
  4. A krém feléhez hozzáöntjük a darált diót, és jól elkeverjük.
  5. A diós krémet a babapiskótás alapra öntjük, és elkenjük.

A középső réteghez

  1. A diólikőrt/rumaromát a tejhez öntjük, és a középső réteg (kiválogatott) babapiskótákat belemártogatjuk, majd a diós krémre rakjuk, ahogy a válogatás során kiszámoltuk, hogy ellepi a tepsit.

A díszítéshez

  1. A krém másik felét a babapiskótára kenjük, és a torta kész is, már csak díszíteni kell. (Én a megmaradt szép diódarabokkal, és reszelt tejcsokival díszítettem.)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4080
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Ajánló

Fontos, hogy a krémet türelmesen várjuk meg, ameddig kihűl, mert különben nem biztos, hogy sikerül felverni. Ha mégis türelmetlenek voltunk, és menthetetlennek érezzük a krémet, plusz egy csomag habporral felverve még menthető. A recept tovább fejleszthető, lehet dió nélkül, vagy fehér csoki helyett étcsokival készíteni, az alapötlet szerintem annak szuper, aki megunta a pudingos, margarinos krémeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

A párommal a 10. évfordulónkra készültünk. Hetek óta azon gondolkodtam, mit készítsek, ami különleges, és kedvencét -a diót- is tartalmazza. Így álmodtam meg ezt a sütés nélkül készíthető diótortát. Párom nem igazán édesszájú, de annyira ízlett neki, hogy legközelebb ő kérte, hogy tejszínkrémes süti legyen.

Hozzávalók

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...