Diós-almás pite tejszínes sodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
42g vaj299 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
Az almához
A tetejére
A sodóhoz
Összesen
922
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g vaj1793 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Az almához
A tetejére
A sodóhoz
Összesen
5543
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
8.2g vaj59 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Az almához
A tetejére
A sodóhoz
-
26.2g tej15 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.5g tejszínízű pudingpor6 kcal
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 189 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
922
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1321 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 678.8 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1134 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2047 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
5543
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg finomliszt
-
7.5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Az almához
A tetejére
-
1 ek cukor
A sodóhoz
-
8 dl tej
-
5 ek cukor
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- Az almát megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük. Fahéjat reszelünk rá, nádcukorral és citromhéjjal ízlés szerint megszórjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
- A vajat/margarint habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, mixerrel alaposan kidolgozzuk.
- A tojásfehérjéket a cukor másik felével fényesre keverjük.
- Hozzákeverjük a tojássárgás masszához a lisztet, majd végül a tojásfehérjehabot is.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
- Az almával beterítjük, még kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20-25 perc sütés után, mikor az alma barnulni kezd kivesszük, megszórjuk a cukros dióval, majd visszatesszük még kb 10 percre a sütőbe.
- Amíg sül, elkészítjük a sodót (én most egyszerűen pudingporból készítettem, természetesen bármilyennel nagyon finom). A pudingport elkeverjük tejjel, addig a többi tejet (8-9 dl) feltesszük a gázra, forrás előtt hozzákeverjük a pudingport (a sűrűséget ízlés szerint tejjel lehet szabályozni). Ha megfelelően sűrű, elzárjuk a gázt alatta, és a cukrot csak akkor keverjük bele, így garantáltan nem fog leégni, odakapni.
- A sodót kicsit hűlni hagyjuk, majd a sütit leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20×34
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9275
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagy sikere volt tegnap a szilvás pitémnek, hát követelt a család ma is valamit. A kertben alma volt, így abból készült a pite és hát rengeteg a dióm még mindig... Kicsit szárazabb lett volna a sodó nélkül, úgyhogy tökéletesen illett hozzá.