r
Nosalty Logó

Diós-almás pite tejszínes sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-almás pite tejszínes sodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 5543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.8 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 5543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük. Fahéjat reszelünk rá, nádcukorral és citromhéjjal ízlés szerint megszórjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, mixerrel alaposan kidolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukor másik felével fényesre keverjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgás masszához a lisztet, majd végül a tojásfehérjehabot is.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  6. Az almával beterítjük, még kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20-25 perc sütés után, mikor az alma barnulni kezd kivesszük, megszórjuk a cukros dióval, majd visszatesszük még kb 10 percre a sütőbe.
  8. Amíg sül, elkészítjük a sodót (én most egyszerűen pudingporból készítettem, természetesen bármilyennel nagyon finom). A pudingport elkeverjük tejjel, addig a többi tejet (8-9 dl) feltesszük a gázra, forrás előtt hozzákeverjük a pudingport (a sűrűséget ízlés szerint tejjel lehet szabályozni). Ha megfelelően sűrű, elzárjuk a gázt alatta, és a cukrot csak akkor keverjük bele, így garantáltan nem fog leégni, odakapni.
  9. A sodót kicsit hűlni hagyjuk, majd a sütit leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20×34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9275
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikere volt tegnap a szilvás pitémnek, hát követelt a család ma is valamit. A kertben alma volt, így abból készült a pite és hát rengeteg a dióm még mindig... Kicsit szárazabb lett volna a sodó nélkül, úgyhogy tökéletesen illett hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...