Diós-almás guba sütőben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
uutakacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
950
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3801
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
950
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6542.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1875 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1166 mg
-
Nátrium 2906 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.1 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 508.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 634 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
3801
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet odatesszük főni, a mazsolát forró vízbe vagy gyümölcsteába áztatjuk. Közben felkarikázzuk a kiflit, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, megdaráljuk a diót.
- A forró tejbe teszünk 5 ek cukrot, elkeverjük, majd szedőkanállal rákanalazzuk a kiflikre. Amikor a kiflik kicsit megszívták magukat, akkor rászórjuk az 5 dkg cukorral és citromhéjjal elkevert darált diót, valamint a lecsepegtetett mazsolát és alaposan összeforgatjuk.
- Egy hőálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a diós-mazsolás kifli felét. A kockára vágott almával megszórjuk, majd rátesszük a kiflik másik felét.
- Sütőben készre sütjük, hogy a felső kiflik picit ropogósak legyenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8183
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Ajánló
Nálunk gyors vacsora szokott lenni valamilyen leves után, de desszertnek is kitűnő. Ja, és ez a karácsonyi reggelink is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
uutakacs
15 recept
A gubát mindig megsütöm, de eddig meggyes-mákosan készítettem. Most gondoltam egyet, és így lett almás-diós belőle.