r
Nosalty Logó

Diós-áfonyás zabsüti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zabalom
Diós-áfonyás zabsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 1518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A zablisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, az apróra tépkedett áfonyaszemeket és az apróra tördelt diót, összekeverjük.
  3. A tojást felütjük egy külön edényben, és habosra keverjük az eritrittel. Közben, ha szükséges, mikróban megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd hozzákeverjük a tojáshoz, végül hozzáadjuk az almát is (a levét ne öntsük rá!).
  4. A folyékony hozzávalókba öntjük a zablisztes keveréket, és simára kavarjuk. Kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral bélbelünk) egy 18 cm-es tortaformát, vagy piteformát, beleöntjük és belesimítjuk a tésztát.
  5. Végül kb. 30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a széle aranybarna, a teteje halványbarna, és ha beleszúrunk egy késhegyet, nem tapad rá). A kimaradt almalevet igyuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2943
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 25.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Zabalom 7 recept

Ez egy remek zabos almás alaprecept, amit ezúttal dióval és aszalt áfonyával készítettem, de bármilyen maggal vagy gyümölccsel finom. Vaníliasodóval vagy lekvárral is kínálhatjuk, de önmagában is nagyon ízletes, kissé szaftos sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek