Kandirozott dinnyehéj - dinnyehéjlekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
A lekvárhoz, dzsemhez, kandírozáshoz
-
125g görögdinnye20 kcal
-
15g nádcukor57 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Összesen
78
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
A lekvárhoz, dzsemhez, kandírozáshoz
-
500g görögdinnye78 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Összesen
310
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
A lekvárhoz, dzsemhez, kandírozáshoz
-
86.8g görögdinnye14 kcal
-
10.4g nádcukor40 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
Összesen
55
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 2946 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
78
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 253.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 788 micro
-
β-crypt 203 micro
-
Likopin 11783 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
310
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 2046 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
A lekvárhoz, dzsemhez, kandírozáshoz
Elkészítés
A lekvárhoz, dzsemhez, kandírozáshoz
- A dinnyehéjról levágjuk a külső fényes, zöld vagy csíkos részt, erre nem lesz szükségünk, majd apró kockákra vágjuk. Ekkor citromlével meglocsolhatjuk, de ez opcionális.
- Ízlés szerint nádcukorral lassú tűzön főni tesszük, eltart egy-másfél óráig.
- Először levet enged, ezt elfőzzük, majd opálossá, aztán szinte átlátszóvá válik, fényes lesz. Ekkor érdemes megnézni, ha villával szét tudjuk könnyedén nyomni, akkor elkészült.
- Azonnal kis üvegekbe kanalazhatjuk, a szirupos részét ráönthetjük, és miután kihűlt hűtőbe tehetjük. Vagy összeturmixolhatjuk, és már kenhetjük is a kenyérre, akár egy lekvárt.
- Sokáig eláll, de tartsuk hűtőben. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2917
- Feltöltés dátuma: 2024. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Minden nyáron kidobjuk a dinnye héját, most ne engedjük el ezt a finomságot! Lekvár, dzsem és kandírozott édesség is készíthető belőle, hogy aztán akár a vanília fagyi tetején landoljon!