r
Nosalty Logó

Desszertek királynője avagy Queen of Puddings

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lousha
Desszertek királynője avagy Queen of Puddings
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém

Gyümölcsös réteg

Tojáshab

385
Kalória
8.6g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
25.5g
Víz
119.3g
Koleszterin
736mg
Rost
43.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Krém

Gyümölcsös réteg

Tojáshab

Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Krém

Gyümölcsös réteg

Tojáshab

Összesen 2316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Krém

Gyümölcsös réteg

Tojáshab

Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A legalacsonyabb hőmérsékleten, lassan melegítsük fel a tejet egy kicsit. Adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és vajat, és melegítsük, amíg a vaj és a cukor el nem olvad. Hagyjuk kicsit lehűlni. Közben melegítsük elő a sütőt 160-180 fokra.
  2. Verjük fel egy kicsit, gyengéden a tojássárgákat. Kis adagokban adjuk hozzá a tejet, és jól keverjük el.
  3. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, és szórjuk körbe zsemlemorzsával, majd a maradékot csak szórjuk az edény aljára. Öntsük lassan, óvatosan az edénybe a tejes keveréket, hogy minél kevésbé kavarjuk fel a morzsát. Hagyjuk állni 15 percet, hogy a morzsa megszívja magát a folyadékkal.
  4. Helyezzük az edényt egy nagyobb, magas falú tepsibe, amit töltsünk meg annyi forró vízzel, hogy a belső edény közepéig érjen.
  5. Helyezzük a tepsit a sütőbe, süssük 20-40 percig, míg megszilárdul a krém. Ha barnul a teteje, vegyük lejjebb a hőfokot, ha nem szilárdul, emeljünk rajta.
  6. Ha szilárd, mint egy puding, hagyjuk a pulton kicsit kihűlni, közben vegyük lejjebb a sütő hőfokát 150 fokra.

Gyümölcsös réteg

  1. Készítsük el a gyümölcsös réteget. Szűrjük le a befőttet, melegítsük fel alacsony hőmérsékleten, közben keverjünk el kb. 2 dl-t a levéből 2 evőkanál keményítővel. Adhatunk hozzá cukrot is, ha nem elég édes. Adjuk a keveréket a gyümölcshöz, melegítsük, kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk ezt is kihűlni kicsit.
  2. Óvatosan kanalazzuk a gyümölcsöt a megsült krémre, és oszlassuk el egyenletesen.

Tojáshab

  1. Verjük fel a tojásfehérjét, míg el nem kezd keményedni. Tovább keverve adjuk hozzá kanalanként a cukrot, míg nagyon kemény és fényes habot nem kapunk. Kenjük a desszert tetejére, vagy tegyük habzsákba, és nyomjunk belőle habrózsákat szorosan egymás mellé.
  2. Szitáljuk a maradék porcukrot a hab tetejére, és toljuk a sütőbe (ekkor már a vizes tepsi nélkül). Süssük-szárítsuk, míg a hab megkeményedik és nagyon enyhén megbarnul.
  3. Lehetőleg azonnal tálaljuk, tejszínnel megöntözve, vagy tejszínhabbal körítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40

Egy desszert, amit képtelenség tisztességesen lefotózni... Illetve de, amíg egyben van, addig igen fotogén, de nem mutat sokat abból, milyen is belül. Kiadagolva viszont egyre kevésbé fest étvágygerjesztően. Ennek ellenére nagyon-nagyon finom. Egy angol munkatársam mesélt róla, akinek gyerekkorában a nagymamája készített ilyet mindig, mert ez volt a kedvence. Mikor közeledett az ötvenedik szülinapja, gondoltam, meglepem vele, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az angolok maguk sem igazán ismerik ezt a süteményt, így kénytelen voltam a neten keresgélni receptet. Néhányat összehasonlítva és ötvözve megkíséreltem a megvalósítást. Mark arckifejezését látva, miközben a harmadik adagot kanalazta, arra jutottam, hogy sikerrel jártam...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!