r
Nosalty Logó

Déli tőkegombával töltött édesburgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Déli tőkegombával töltött édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 90 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat alufóliába tesszük, és sütőben 1 óra alatt puhára sütjük.
  2. Mikor puha, kicsomagoljuk, de nem hámozzuk, hanem a tetején megbontjuk a héját, és kereszt alakban bevágjuk.
  3. A déli tőkegombát leöblítjük, és zöld fűszerekkel együtt kevés olajon megpároljuk pár perc alatt.
  4. Az édesburgonyában egy kis mélyedést készítünk, és megtöltjük a párolt gombával.
  5. Azonnal fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3242
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 17.

Receptkategóriák

Déli tőkegombával töltött édesburgonya
Gombagasztro 357 recept

Ez a különleges, gyönyörű, sötétbarna csokoládészínű kis kalapkájú termesztett gomba valami csudafinom, ezért érdemes minden zamatát kiélvezni! Remélem, sokszor fogunk még találkozni vele az üzletek polcain, és ne ijedjünk meg, mert elkészítése semmilyen más szaktudást nem igényel. Bátran kísérletezzünk vele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...