Datolyás almás diós rétes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
21g finomliszt76 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
Töltelék
Töltés,feltekerés
Összesen
501
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
Töltelék
-
3000g alma1404 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g datolya508 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Töltés,feltekerés
Összesen
6017
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
6g finomliszt22 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
3.6g sertészsír32 kcal
Töltelék
-
71.8g alma34 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.8g datolya12 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Töltés,feltekerés
Összesen
144
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 218.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
501
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 292.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2831.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 591 mg
-
Foszfor 1467 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 846.7 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 2624.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 301 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
6017
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, felvert tojást, citromlevet és a langyos vizet. Addig gyúrjuk, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
- Majd kivesszük a tálból sodródeszkára. Kétfelé osztjuk, és cipókká összegyúrjuk. A tetejére 1-1 kanál langyos zsírt teszünk, hogy ki ne cserepesedjék, míg pihenni hagyjuk letakarva. Addig elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
- A megmosott meghámozott almákat uborkareszelőn lereszeljük karikákra, és hozzáadjuk a porcukrot, fahéjat és elkeverjük.
- Az aszalt datolyát jól megmossuk, kimagozzuk, és hozzákeverjük az almához.
Töltés,feltekerés
- Egy fehér tiszta abroszt ráterítünk az asztalra. Meglisztezzük, és a közepére helyezzük a tésztát.
- Megkenjük a tészta tetejét ismét olvasztott zsírral, és elkezdjük a kihúzást.
- Kézfejünkkel alányúlunk, és minden oldalról kihúzzuk asztal széle felé a tésztát. Egészen addig, míg az asztal széléig nem ér.
- Leszedjük a végeit, amelyek lelógnak az asztalról. Félretesszük. Meglocsoljuk a zsírral, és rászórjuk a vaníliás cukorral elkevert, pirított darált diót. Erre ráterítjük a datolyás almás tölteléket. Ismét meglocsoljuk zsírral.
- Két oldalát ráhajtjuk, és az abrosszal lazán feltekerjük. A felénél kettévágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé. A tetejét is megkenjük zsírral. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40-45 percig sütjük. Sütőtől függően, hogy átsüljön. Langyosra kihűtjük, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 915
- Feltöltés dátuma: 2015. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Ez a lisztmennyiség 2 tepsi rétes kihúzására elegendő. Nekem 2 rúd datolyás, almás, diós és 2 rúd túrós meggyes rétes jött ki.