r
Nosalty Logó

Datolyás almás diós rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Datolyás almás diós rétes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

501
Kalória
6.2g
Fehérje
70.6g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
218.7g
Víz
26.9g
Koleszterin
8.3g
Rost
43.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 501 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 6017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 501 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.7 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

Víz

  • Összesen
    2624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 6017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, felvert tojást, citromlevet és a langyos vizet. Addig gyúrjuk, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. Majd kivesszük a tálból sodródeszkára. Kétfelé osztjuk, és cipókká összegyúrjuk. A tetejére 1-1 kanál langyos zsírt teszünk, hogy ki ne cserepesedjék, míg pihenni hagyjuk letakarva. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A megmosott meghámozott almákat uborkareszelőn lereszeljük karikákra, és hozzáadjuk a porcukrot, fahéjat és elkeverjük.
  2. Az aszalt datolyát jól megmossuk, kimagozzuk, és hozzákeverjük az almához.

Töltés,feltekerés

  1. Egy fehér tiszta abroszt ráterítünk az asztalra. Meglisztezzük, és a közepére helyezzük a tésztát.
  2. Megkenjük a tészta tetejét ismét olvasztott zsírral, és elkezdjük a kihúzást.
  3. Kézfejünkkel alányúlunk, és minden oldalról kihúzzuk asztal széle felé a tésztát. Egészen addig, míg az asztal széléig nem ér.
  4. Leszedjük a végeit, amelyek lelógnak az asztalról. Félretesszük. Meglocsoljuk a zsírral, és rászórjuk a vaníliás cukorral elkevert, pirított darált diót. Erre ráterítjük a datolyás almás tölteléket. Ismét meglocsoljuk zsírral.
  5. Két oldalát ráhajtjuk, és az abrosszal lazán feltekerjük. A felénél kettévágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé. A tetejét is megkenjük zsírral. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40-45 percig sütjük. Sütőtől függően, hogy átsüljön. Langyosra kihűtjük, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a lisztmennyiség 2 tepsi rétes kihúzására elegendő. Nekem 2 rúd datolyás, almás, diós és 2 rúd túrós meggyes rétes jött ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!