r
Nosalty Logó

Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ÍZcsiklandozó
Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Elkészítés

Daramorzsa

  1. A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sót mélyebb tálba öntjük és elkavarjuk. A mazsolát leöblítjük és hozzákavarjuk a lisztes keverékhez.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elhabarjuk, majd felöntjük a tejjel és a búzadarás keverékre öntjük. Alaposan összekavarjuk, majd minimum fél órára pihenni hagyjuk, hogy a búzadara és a mazsola megszívja magát. (Az igazán ínyencek rumba is áztathatják a mazsolát, ha felnőtteknek készítik.)
  3. Fél óra elteltével a tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként adagolva a tejes masszához adjuk, simára keverjük óvatos mozdulatokkal, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.

Sütéshez

  1. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a daramorzsa masszáját egyben beleöntjük. Lassú tűzön sütni kezdjük. Akár a palacsinta, ez a massza is (vastagságtól függően kb. 10 perc múlva) apró levegőbuborékok megjelenésével egy időben, alul szép pirosasra sül.
  2. Ha kellően ügyesek vagyunk, ekkor egyben megfordítjuk a tésztát. (Segítségünkre lehet ebben egy nagy lapos tányér vagy fedő.) Ha nem érzünk bátorságot magunkban, akkor falapáttal óvatosan vágjuk négyfelé, és szeletenként fordítsuk meg a teljes tésztamennyiséget. Süssük tovább takarékon, további 8-10 percig, amíg ez az oldal is színesre sül.
  3. Ekkor falapáttal szaggassuk falatnyira a tésztát, szórjuk meg 1 evőkanál porcukorral és óvatosan forgatva süssük át 1-2 perc alatt.

Tálaláshoz

  1. Melegen vagy langyosra hűlve, meghintjük leheletnyi vaníliás porcukorral, és sárgabaracklekvárt kínálunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 9706
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja
ÍZcsiklandozó 12 recept

Hozzávalók

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...