Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ÍZcsiklandozó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
Daramorzsa
-
60g búzadara216 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tej84 kcal
-
11g mazsola33 kcal
Sütéshez
Tálaláshoz
-
11g porcukor41 kcal
-
83 kcal
Összesen
1212
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
Daramorzsa
-
120g búzadara432 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g tej168 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Sütéshez
Tálaláshoz
-
21g porcukor81 kcal
-
167 kcal
Összesen
2424
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
Daramorzsa
-
12.2g búzadara44 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
22.4g tojás28 kcal
-
30.6g tej17 kcal
-
2.2g mazsola7 kcal
Sütéshez
Tálaláshoz
-
2.1g porcukor8 kcal
-
6.1g sárgabaracklekvár17 kcal
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
1212
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.4 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 207.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
2424
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Daramorzsa
-
10 evőkanál búzadara
-
4 ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
3 dl tej
-
1 marék mazsola
Sütéshez
Tálaláshoz
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Daramorzsa
- A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sót mélyebb tálba öntjük és elkavarjuk. A mazsolát leöblítjük és hozzákavarjuk a lisztes keverékhez.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elhabarjuk, majd felöntjük a tejjel és a búzadarás keverékre öntjük. Alaposan összekavarjuk, majd minimum fél órára pihenni hagyjuk, hogy a búzadara és a mazsola megszívja magát. (Az igazán ínyencek rumba is áztathatják a mazsolát, ha felnőtteknek készítik.)
- Fél óra elteltével a tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként adagolva a tejes masszához adjuk, simára keverjük óvatos mozdulatokkal, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
Sütéshez
- Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a daramorzsa masszáját egyben beleöntjük. Lassú tűzön sütni kezdjük. Akár a palacsinta, ez a massza is (vastagságtól függően kb. 10 perc múlva) apró levegőbuborékok megjelenésével egy időben, alul szép pirosasra sül.
- Ha kellően ügyesek vagyunk, ekkor egyben megfordítjuk a tésztát. (Segítségünkre lehet ebben egy nagy lapos tányér vagy fedő.) Ha nem érzünk bátorságot magunkban, akkor falapáttal óvatosan vágjuk négyfelé, és szeletenként fordítsuk meg a teljes tésztamennyiséget. Süssük tovább takarékon, további 8-10 percig, amíg ez az oldal is színesre sül.
- Ekkor falapáttal szaggassuk falatnyira a tésztát, szórjuk meg 1 evőkanál porcukorral és óvatosan forgatva süssük át 1-2 perc alatt.
Tálaláshoz
- Melegen vagy langyosra hűlve, meghintjük leheletnyi vaníliás porcukorral, és sárgabaracklekvárt kínálunk mellé.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 9706
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ÍZcsiklandozó
12 recept