Currys burgonyamuffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
276
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
276
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 261.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 763 micro
Összesen
1100
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formák mélyedéseit vajjal kenjük, és liszttel beszórjuk vagy papírformákkal kibéleljük.
- A burgonyát megmossuk, és héjában bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, és meghámozzuk. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón.
- Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
- Az áttört burgonyát, a lisztet, tojást, vajat, zúzott fokhagymát, kevés sót, apróra vágott koriander zöldet, chili paprikát és a curryport tálban jól összekeverjük. A felfuttatott élesztőt a burgonyás masszához öntjük, majd jól elkeverjük.
- A tésztát a muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy azokat 2/3 részig töltse ki. A burgonyás tésztát fél órán át kelesztjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve sütőből rövid ideig pihentetjük, és kiszedjük a formából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4299
- Feltöltés dátuma: 2014. február 07.
Ajánló
A muffinokat melegen, mártásokkal vagy zöldség, gomba vagy húsragúval tálaljuk, de önmagában is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Ha egyszer nekiugrok a muffin sütésnek, akkor általában két félét csinálok, mert - főleg, ha többen vagyunk - a 12 db kevésnek szokott bizonyulni. Most bevontam a gyerekeket is, és egy sósat és egy édeset készítettünk. Nagyon élvezték, mert gyorsan kész lett, és minden fázisban tudtak segíteni.