r
Nosalty Logó

Currys burgonyamuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Currys burgonyamuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formák mélyedéseit vajjal kenjük, és liszttel beszórjuk vagy papírformákkal kibéleljük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjában bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, és meghámozzuk. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón.
  3. Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
  4. Az áttört burgonyát, a lisztet, tojást, vajat, zúzott fokhagymát, kevés sót, apróra vágott koriander zöldet, chili paprikát és a curryport tálban jól összekeverjük. A felfuttatott élesztőt a burgonyás masszához öntjük, majd jól elkeverjük.
  5. A tésztát a muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy azokat 2/3 részig töltse ki. A burgonyás tésztát fél órán át kelesztjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve sütőből rövid ideig pihentetjük, és kiszedjük a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4299
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

A muffinokat melegen, mártásokkal vagy zöldség, gomba vagy húsragúval tálaljuk, de önmagában is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys burgonyamuffin
nyultanti 100 recept

Ha egyszer nekiugrok a muffin sütésnek, akkor általában két félét csinálok, mert - főleg, ha többen vagyunk - a 12 db kevésnek szokott bizonyulni. Most bevontam a gyerekeket is, és egy sósat és egy édeset készítettünk. Nagyon élvezték, mert gyorsan kész lett, és minden fázisban tudtak segíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...