r
Nosalty Logó

Cukorborsós kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TamásiTündi
Cukorborsós kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket leválasztjuk a csontról, és leszedjük a bőrét is. Felkockázzuk a húst.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis sót is teszünk rá.
  3. Jöhet a felkockázott bacon. A hagymával jól összesütjük.
  4. Rátesszük a kacsamellet és hagyjuk, hogy a leve elfőjön, sőt egy kicsit meg is pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a cukorborsót, és felöntjük vízzel.
  6. Fűszerezzük bazsalikommal és fűszerköménnyel, meg sóval, ha szükséges. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha közben lefő a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy legyen bő lé, mikor a hús megpuhul.
  7. Amikor megpuhult, akkor kb. 1 dl vízben feloldunk 1 csapott ek. burgonyakeményítőt, és besűrítjük.
  8. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2087
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
TamásiTündi 4 recept

Amikor kacsát akarok sütni, mindig szembesülök egy problémával. A kacsa melle igen száraz hús, ezért ha azt csak natúran megsütöm, mindig megmarad. Senki nem akarja megenni. Ezért találtam ki egy másfajta felhasználását. Bevált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...