Cukorborsós kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
TamásiTündi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g kacsamell270 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
63g cukorborsó25 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
250g cukorborsó99 kcal
-
0g só0 kcal
-
51 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
1689
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45.8g kacsamell62 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
5.7g bacon23 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
14.3g cukorborsó6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g burgonyakeményítő3 kcal
-
22.9g víz0 kcal
Összesen
98
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 347.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.4 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 682 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4002.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1962 mg
-
Nátrium 1375 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1391.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 1482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1746 micro
Összesen
1689
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db kacsamell
-
2 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg bacon
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
25 dkg cukorborsó
-
só ízlés szerint
-
1 evőkanál burgonyakeményítő
-
4 dl víz
Elkészítés
- A kacsamelleket leválasztjuk a csontról, és leszedjük a bőrét is. Felkockázzuk a húst.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis sót is teszünk rá.
- Jöhet a felkockázott bacon. A hagymával jól összesütjük.
- Rátesszük a kacsamellet és hagyjuk, hogy a leve elfőjön, sőt egy kicsit meg is pirítjuk.
- Hozzáadjuk a cukorborsót, és felöntjük vízzel.
- Fűszerezzük bazsalikommal és fűszerköménnyel, meg sóval, ha szükséges. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha közben lefő a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy legyen bő lé, mikor a hús megpuhul.
- Amikor megpuhult, akkor kb. 1 dl vízben feloldunk 1 csapott ek. burgonyakeményítőt, és besűrítjük.
- Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2087
- Feltöltés dátuma: 2013. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TamásiTündi
4 recept
Amikor kacsát akarok sütni, mindig szembesülök egy problémával. A kacsa melle igen száraz hús, ezért ha azt csak natúran megsütöm, mindig megmarad. Senki nem akarja megenni. Ezért találtam ki egy másfajta felhasználását. Bevált!