r
Nosalty Logó

Cukorborsós kacsamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TamásiTündi
Cukorborsós kacsamell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
42.1g
Fehérje
13.3g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
347.8g
Víz
170.5g
Koleszterin
2.3g
Rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamelleket leválasztjuk a csontról, és leszedjük a bőrét is. Felkockázzuk a húst.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis sót is teszünk rá.
  3. Jöhet a felkockázott bacon. A hagymával jól összesütjük.
  4. Rátesszük a kacsamellet és hagyjuk, hogy a leve elfőjön, sőt egy kicsit meg is pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a cukorborsót, és felöntjük vízzel.
  6. Fűszerezzük bazsalikommal és fűszerköménnyel, meg sóval, ha szükséges. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha közben lefő a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy legyen bő lé, mikor a hús megpuhul.
  7. Amikor megpuhult, akkor kb. 1 dl vízben feloldunk 1 csapott ek. burgonyakeményítőt, és besűrítjük.
  8. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Amikor kacsát akarok sütni, mindig szembesülök egy problémával. A kacsa melle igen száraz hús, ezért ha azt csak natúran megsütöm, mindig megmarad. Senki nem akarja megenni. Ezért találtam ki egy másfajta felhasználását. Bevált!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!