r
Nosalty Logó

Cukkinitócsni csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Cukkinitócsni csirkével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tócsni

Zöldségek

Mandulás csirke

Tálalás

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tócsni

Zöldségek

Mandulás csirke

Tálalás

Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tócsni

Zöldségek

Mandulás csirke

Tálalás

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2616 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2188 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    3305 micro
  • β-karotin
    10464 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    8754 micro
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    366 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Tócsni

Zöldségek

Mandulás csirke

Tálalás

Elkészítés

Tócsni

  1. Lereszelt cukkinit besózzuk, és kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, durvára őrölt mandulát, sót, borsot, és beleütjük a tojást. Összekeverjük.
  2. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, ha forró, beleformázzuk a tócsnit, majd aranybarnára sütjük.
  3. A paszternákot, sárgarépát zöldségtisztítóval hajszálvékonyra szeleteljük, karalábé levelét vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. A cukkini olajába dobjuk a zöldségeket, kevés vízzel meglocsoljuk, majd egy kicsit megpároljuk.
  4. A csirkét csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Megsózzuk, majd a maradék mandulánkat rászórjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a szeletekre vágott magvas zsemlét.
  5. Tálaláskor egymásra halmozzuk a cukkinis tócsnit, a párolt zöldséget, a pirított magvas zsemlét, majd a pirított mandulás csirkével koronázzuk meg az ételünket.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4566
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinitócsni csirkével
Buday Péter 18 recept

A cukkinit mindenki szereti, a sárgarépa és a fehérrépa is egész éves zöldség. Csirkemell is mindig van. Ezek az alapjai ennek a gyors ételnek. A kreatív főzés egész egyszerűen annyit jelent, hogy a receptúrára alapanyaghalmazként tekintek, amelyből más étel is készülhet.

Hozzávalók

Tócsni

Zöldségek

Mandulás csirke

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...