r
Nosalty Logó

Olasz pizzavariációk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Olasz pizzavariációk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Zöldséges feltét

Bianco feltét

1289
Kalória
37.3g
Fehérje
88.7g
Szénhidrátok
88.6g
Zsír
352.7g
Víz
84.6g
Koleszterin
8.8g
Rost
14.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pizzatészta

Zöldséges feltét

Bianco feltét

Összesen 1289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pizzatészta

Zöldséges feltét

Bianco feltét

Összesen 7744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pizzatészta

Zöldséges feltét

Bianco feltét

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 1289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    531.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    255 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17096.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    3588 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3291 mg
  • Nátrium
    9435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    8427 micro
Összesen 7744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    759 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Keverőtálba öntjük a lisztet, kb. 400 grammot, és összekeverjük a vizet az élesztővel. Hagyjuk picit állni. A lisztbe mehet a só, aztán az élesztős víz.
  2. Keverjük és ahogy összeáll, a maradék 100 gramm lisztet úgy adagoljuk hozzá. A végén egy ruganyos tésztát kapunk. A gyúrás kb. 15-25 percig tart, ahogy bírjuk. A gyúrás utolsó 15 perce már a tenyerünkön történjen. Szétkenünk egy kis olívaolajat, és úgy gyúrjuk tovább.
  3. Félretesszük kelni, lehetőség szerint meleg helyre, egy éjszakára vagy 3-4 órára is jó, ha még aznap szeretnénk pizzázni.

Zöldséges feltét

  1. Közben fűszeres olajat készítünk fokhagymával, olívaolajjal, zöldfűszerekkel, friss bazsalikommal, sóval és borssal.
  2. A megkelt tésztát gyengéden formára húzogatjuk. A fűszeres olajjal megkenjük, majd rákerül a paradicsomszósz.
  3. A padlizsánt és a cukkinit elősütjük 20 perc alatt 180 fokon. A paradicsomszószra mozzerella kerül és az elősütött zöldségek.
  4. 280 fokon 10 perc alatt, vagy 260 fokon 14 perc alatt süssük készre.

Bianco feltét

  1. Az előző pizzához hasonlóan ráhelyezzük a feltéteket a pizzára és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 215 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!