r
Nosalty Logó

Cukkinis omlett Judit konyhájából

NS
Cukkinis omlett Judit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

312
Kalória
26.1g
Fehérje
6.6g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
243.3g
Víz
480.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2040.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    486.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4042 micro
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit pucolás után 3 mm vastag karikákra szeleteljük. Megszórjuk ételízesítővel, és egy órát állni hagyjuk.
  2. Egy kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk margarinnal, és a cukkinikarikákat átfedéssel leterítjük.
  3. A tálba, amiben a cukkini leve maradt, beleütjük és felverjük a tojásokat, és ráöntjük a cukkinire.
  4. Feldaraboljuk a csirkemell sonkát és a paprikát, vékony karikára vágjuk a paradicsomot, és lereszeljük a sajtot.
  5. A tojásos cukkinit megszórjuk a sonkával, azután a paprikával, elrendezzük a paradicsomkarikákat, és megszórjuk reszelt sajttal (hasonlóan, mint a pizzánál).
  6. Sütőben 180 fokon 20 perc alatt elkészült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az idei nyár nagy kedvence a lányommal a cukkini. Többféle receptet kipróbáltunk, az egyik legfinomabbat Blesius A. Blex blogger oldalán találtuk. Ő paprikás szalámit használt, mi "nőiesítettük", és csirkemell sonkára cseréltük.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...