r
Nosalty Logó

Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 1961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4032 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    3313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    5643 micro
Összesen 1961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1022 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Jól besózzuk és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 10 perc múlva ki tudjuk facsarni (ezt a levet tegyük félre, mert pl. krémlevesbe vagy más szószba fel tudjuk használni).
  2. Keverjük el liszttel, sóval, tojással a cukkinit.
  3. Kisebb adagokban, forrásban lévő sós vízbe nagykanállal szaggassuk bele, és főzzük meg a galuskákat.
  4. Szedjük egyből majd a szószra az egészet.

A szószhoz és a tálaláshoz

  1. Olívaolajon megpároljuk a kockázott hagymát. Rátörjük a fokhagymát.
  2. Utána mehet a nagyobb darabokba vágott paradicsom. Pár bazsalikomlevél tépkedve. Fűszerek: só, bors, oregáno. Végül a konzerv, darabos paradicsom, ezzel rottyantsuk jól össze, hogy a paradicsom és a hagyma is megfőjön, de ne szétfőjön.
  3. Botmixerrel pár helyen forgassunk bele, de ne pürézzük le, maradjon darabos-rusztikus.
  4. Tálalásnál minden tányérba merjünk a szószból, erre helyezzük a galuskákat. Mehet rájuk egy kevés, vékonyan szelt parmezáncsík és friss bazsalikomlevelek díszítésnek. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19820
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Tavaszi-nyári ebédnek vagy vacsorának.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Imádom a zöld tésztájú tiroli, spenótos nokedlit, ez a síparadicsomok sztárjának, a sajtos nokedlinek a zöld mutánsa. Ebből a receptből viszont Dunát lehet rekeszteni, így a spenót lecserélődött cukkinire, és egy olaszos paradicsomszószt kapott maga alá, tiszta Itália! Rusztikust rusztikussal, a darabos paradicsomhoz a kézzel szaggatott, duci galuskák illenek, így ez a fogás a nokedli méretében különbözik a másik kettőtől. Teljesen más élmény, egyáltalán nem hasonlít a gnocchira. Magyar-olasz fúzió a javából.

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...