r
Nosalty Logó

Cukkinis-csokis muffin diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-csokis muffin diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4773 micro
Összesen 2032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgépben összeaprítjuk a (nyers) cukkinit. (Ha nincs robotgéped, reszeld le!) Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tejet kimérjük, és beletesszük a friss citromlevet, és pár percre félretesszük. Az a cél, hogy a citromlé kicsit összehúzza a tejet.
  3. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport, sót és erytritet.
  4. Egy másik tálban összedolgozzuk a reszelt cukkinit, tojást, citromos tejet, tejfölt, olívaolajat és a vaníliát.
  5. Összekeverjük a lisztes száraz hozzávalókat a cukkinis masszával.
  6. Beleszórjuk az összetört csokit és a diódarabokat.
  7. Szilikonos muffin formákba töltjük a tésztát - kb. a formák 4/5-éig.
  8. 15 percen át sütjük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7851
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

FIGYELEM, 1 ADAG = 2 MUFFIN, így értelmezzétek a tápanyag- és kalória tartalmat. 110 kalóriás csokis-diós muffin, ami ráadásul fedezi a napi zöldségadagod egy részét! Ez a krémes belsejű muffin nem csak cukormentes, teljes kiőrlésű lisztből készült, de alig van benne zsiradék (3 evőkanál olaj 18 muffinban!). A dió elhagyásával a kalóriatartalom még tovább csökkenthető, ha ez valakinek cél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...