r
Nosalty Logó

Cukkini lecsó 3.

NS
Cukkini lecsó 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
12.8g
Fehérje
12g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
316.5g
Víz
49.5g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    3372 micro
Összesen 295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    2525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    3976 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    13489 micro
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    852 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk 1-2 percre, majd vízből kivéve könnyedén lehúzzuk a héját.
  4. Kevés étolajon megdinszteljük a hagymát, majd a tűzről lehúzzuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot és meghintjük a pirospaprikával. Kb. 10 perc alatt a paradicsomot szétfőzzük benne. Sózzuk.
  5. Hozzáadjuk a cukkinit és puhára főzzük.
  6. A legvégén kerül bele a felkarikázott virsli, ezzel is pár percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Elmentem citromért a zöldségeshez és cukkinivel tértem haza. (Azért citromot is vettem és készült belőle egy nagyon finom citromos sütemény.)  Nagy kedvenc a paprika nélküli lecsó. Sokkal könnyebben emészthető, mint a hagyományos változata. Nálunk a lecsó  gyerekkorom óta nokedlivel kerül az asztalra. Érdemes ezt a változatot kipróbálni. Sok embert megdöbbentettem már ezzel a párosítással, de mindenkinél sikere volt.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...