r
Nosalty Logó

Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csuszás csirke:

Mártás:

Összesen 1085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csuszás csirke:

Mártás:

Összesen 4344 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csuszás csirke:

Mártás:

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7297.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    2296 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1346 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27613 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4344 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1405 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Csuszás csirke:

Mártás:

Elkészítés

Csuszás csirke:

  1. Csirkecombokat megmossuk, besózzuk, és olajjal kikent tepsibe fektetjük.
  2. Aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk, és sütjük 30 percig, majd a fólia eltávolítása után még további 10 percig.
  3. Tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  4. Nagyobb edényben olajat hevítünk, belenyomkodjuk a fokhagymát, rátesszük a szeletelt gombát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Puhára pároljuk.
  5. Összekeverjük a tésztával.
  6. Olajjal kikent tepsibe tesszük a gombás tésztát, erre fektetjük a combokat.
  7. Kész mártást rákanalazzuk a combokra, ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Mártás:

  1. Apró kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a sűrített paradicsomot,
  2. Ízlés szerint sózzuk, rátesszük a cukrot, és sűrűsödésig kevergetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon tartalmas, laktató egytálétel.

Hozzávalók

Csuszás csirke:

Mártás:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...