r
Nosalty Logó

Csőtészta-zöldség egytál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Csőtészta-zöldség egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1734 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6164.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2012 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1338 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1044 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6937 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat és a padlizsánt felcsíkozzuk. Forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és tálra borítjuk.
  2. A serpenyőbe öntünk 4 dl vizet és a tejszínt. Felforraljuk, belekeverjük a sajtszósz alapot, beleszórjuk a tésztát, és kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tésztás masszát tűzálló tálba öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezalatt a tészta megpuhul a szószban, a sajt pedig szépen megolvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11049
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy tavalyi Kiskegyed Konyhája újságban találtam. Érdemes azt is kipróbálni, úgy is nagyon finom....padlizsán helyett cukkini, sajtszósz helyett pedig carbonara alap kell hozzá. Eszembe jutott, hogy mekkora sikere volt a családban, csakhogy idén nem sok cukkini termett a kertben, a padlizsánok viszont gyönyörűek :). Gondoltam, így sem lehet rossz, és a sajtszósz alap is ott állt egy ideje a polcon...Nekünk így is bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...