r
Nosalty Logó

Csörögefánk 5. - töltött

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csörögefánk 5. - töltött
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

1372
Kalória
15g
Fehérje
124g
Szénhidrátok
92.7g
Zsír
82.1g
Víz
36.5g
Koleszterin
3.3g
Rost
64.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    556 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    217 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.8 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    210 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.3 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 8227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés lisztben felfújtattjuk a szódaport.
  2. Hozzáadagoljuk a többi hozzávalóját, ésjól összegyúrjuk, csomómentesre. Kinyújtjuk, és derelyeszaggatóvalfelszeleteljük téglalap alakúra.
  3. 1púpostk tölteléket kenünk a téglalap egyik oldalára.
  4. A megkent részre áthajtjuk a tésztaüres felét, és ujjbegyünkkel megnyomkodjuk a szélét, hogy jól összeragadhassanak. (Lehet úgyis dolgozni, mint a derelyével. Az egész kinyújtott nagy kör alaptésztának megkenni a fele részét, s majd ráhajtjuk a tészta másik féloldalát, és derelyeszaggatóval kiszaggatjuk - de itt is fontos a szélek utánanyomkodása, mert a töltelék kisülheta forró olajban.)
  5. Konyhakendővel letakarjuk, és mindig annyit takarunk ki, amennyi olajba kerül.
  6. A forró olajba felfordítva rakjuk (ami az asztalon aluli rész volt, olajbaaz kerűljön felülre), ami hamar fog sülni, ügyeljünk, ne szárítsuk ki.
  7. Langymelegen (vaníliás) porcukorral hintjük.
  8. A töltelék többféle lehet. A darált dióhoz keverünk pár kanálnyi hideg tejet, és ízlés szerint kristálycukrot. Ha lekvárral töltjük, feltétlen kemény (derelyének való) lekvár legyen. A túrós tölteléket ízlés szerint ízesítjük, de ne legyen ez se lágy, mert a belsejét megakadályozza a normális átsűlésben (ne feledjük, hogy hamar sül a külseje).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Édesanyám mindent megtett, hogy a hagyományokon felül készítse 4 gyermekes asztalülésre való ebédjét. Néha ez volt a desszertünk, ritkán ehettünk krémes, habos sütiket...  nagyon ízlett, és ettünk mi is különlegességet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!