r
Nosalty Logó

Csörögefánk 5. - töltött

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csörögefánk 5. - töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    556 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    217 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.8 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    210 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.3 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 8227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés lisztben felfújtattjuk a szódaport.
  2. Hozzáadagoljuk a többi hozzávalóját, ésjól összegyúrjuk, csomómentesre. Kinyújtjuk, és derelyeszaggatóvalfelszeleteljük téglalap alakúra.
  3. 1púpostk tölteléket kenünk a téglalap egyik oldalára.
  4. A megkent részre áthajtjuk a tésztaüres felét, és ujjbegyünkkel megnyomkodjuk a szélét, hogy jól összeragadhassanak. (Lehet úgyis dolgozni, mint a derelyével. Az egész kinyújtott nagy kör alaptésztának megkenni a fele részét, s majd ráhajtjuk a tészta másik féloldalát, és derelyeszaggatóval kiszaggatjuk - de itt is fontos a szélek utánanyomkodása, mert a töltelék kisülheta forró olajban.)
  5. Konyhakendővel letakarjuk, és mindig annyit takarunk ki, amennyi olajba kerül.
  6. A forró olajba felfordítva rakjuk (ami az asztalon aluli rész volt, olajbaaz kerűljön felülre), ami hamar fog sülni, ügyeljünk, ne szárítsuk ki.
  7. Langymelegen (vaníliás) porcukorral hintjük.
  8. A töltelék többféle lehet. A darált dióhoz keverünk pár kanálnyi hideg tejet, és ízlés szerint kristálycukrot. Ha lekvárral töltjük, feltétlen kemény (derelyének való) lekvár legyen. A túrós tölteléket ízlés szerint ízesítjük, de ne legyen ez se lágy, mert a belsejét megakadályozza a normális átsűlésben (ne feledjük, hogy hamar sül a külseje).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15078
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám mindent megtett, hogy a hagyományokon felül készítse 4 gyermekes asztalülésre való ebédjét. Néha ez volt a desszertünk, ritkán ehettünk krémes, habos sütiket...  nagyon ízlett, és ettünk mi is különlegességet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek