Csörögefánk 5. - töltött
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
8g margarin60 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
A töltelékhez
-
17g dió109 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
-
17g tehéntúró25 kcal
A sütéshez
-
71g napraforgó olaj626 kcal
A tálaláshoz
-
6 kcal
-
42g porcukor161 kcal
Összesen
1372
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
50g margarin359 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
A töltelékhez
-
100g dió654 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g porcukor968 kcal
Összesen
8227
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
2.6g margarin19 kcal
-
15.8g joghurt10 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
21.1g finomliszt77 kcal
A töltelékhez
-
5.3g dió34 kcal
-
10.5g lekvár/ dzsem29 kcal
-
5.3g tehéntúró8 kcal
A sütéshez
-
22.4g napraforgó olaj198 kcal
A tálaláshoz
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13.2g porcukor51 kcal
Összesen
434
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1372
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 556 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 217 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3341.8 g
-
Cink 268 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 210 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.3 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 492.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
8227
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
434
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 g margarin
-
300 g joghurt
-
1 db tojás
-
1 ek cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez
-
10 dkg dió
-
10 ek lekvár/ dzsem
-
10 dkg tehéntúró
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Kevés lisztben felfújtattjuk a szódaport.
- Hozzáadagoljuk a többi hozzávalóját, ésjól összegyúrjuk, csomómentesre. Kinyújtjuk, és derelyeszaggatóvalfelszeleteljük téglalap alakúra.
- 1púpostk tölteléket kenünk a téglalap egyik oldalára.
- A megkent részre áthajtjuk a tésztaüres felét, és ujjbegyünkkel megnyomkodjuk a szélét, hogy jól összeragadhassanak. (Lehet úgyis dolgozni, mint a derelyével. Az egész kinyújtott nagy kör alaptésztának megkenni a fele részét, s majd ráhajtjuk a tészta másik féloldalát, és derelyeszaggatóval kiszaggatjuk - de itt is fontos a szélek utánanyomkodása, mert a töltelék kisülheta forró olajban.)
- Konyhakendővel letakarjuk, és mindig annyit takarunk ki, amennyi olajba kerül.
- A forró olajba felfordítva rakjuk (ami az asztalon aluli rész volt, olajbaaz kerűljön felülre), ami hamar fog sülni, ügyeljünk, ne szárítsuk ki.
- Langymelegen (vaníliás) porcukorral hintjük.
- A töltelék többféle lehet. A darált dióhoz keverünk pár kanálnyi hideg tejet, és ízlés szerint kristálycukrot. Ha lekvárral töltjük, feltétlen kemény (derelyének való) lekvár legyen. A túrós tölteléket ízlés szerint ízesítjük, de ne legyen ez se lágy, mert a belsejét megakadályozza a normális átsűlésben (ne feledjük, hogy hamar sül a külseje).
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15087
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesanyám mindent megtett, hogy a hagyományokon felül készítse 4 gyermekes asztalülésre való ebédjét. Néha ez volt a desszertünk, ritkán ehettünk krémes, habos sütiket... nagyon ízlett, és ettünk mi is különlegességet!