r
Nosalty Logó

Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    515 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2766.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    11066 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3138 micro
Összesen 963 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. A csontokat megmossuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni, megsózzuk.
  2. Elkezdjük felvágni a zöldségeket. A répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozzuk, a zellert, karalábét négybe, a krumplit kockára vágjuk, a hagymát megmossuk, a kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a paprikát, a chilit és a gombát felszeleteljük. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyjuk.
  3. Amikor a leves felforr, a habot leszedjük, a tűzhely hőfokát közepesre vesszük, fűszerezzük, s gyöngyöző főzéssel 45 percig főzzük. Kivesszük a csontokat, beletesszük a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.
  4. A velőscsontból kiszedjük a velőt, pirítós kenyérre tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, s hagymával, chilivel, medvehagymával elfogyasztjuk.
  5. A csontról leszedjük a húst, visszatesszük a levesbe.
  6. Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalunk. Merünk egy tányérba levest, teszünk rá chilit. Aki akarja, gazdagíthatja még főtt metélttésztával.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5445
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Az egyik húslevesem kapcsán kaptam egy kritikát a facebookon keresztül barátomtól, gimnáziumi osztálytársamtól, W. Petitől, hogy ez csak velős csonttal az igazi. Nos, legyen itt a velős csontból főtt leves.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...