r
Nosalty Logó

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

1769
Kalória
11.2g
Fehérje
293.4g
Szénhidrátok
68.2g
Zsír
82.4g
Víz
177.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
255.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1467.1 g
  • Cukor
    1276 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
  3. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
  5. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
  6. A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
  7. A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!) Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.) A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt. Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez. A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt. Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!