r
Nosalty Logó

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1467.1 g
  • Cukor
    1276 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
  3. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
  5. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
  6. A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
  7. A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8080
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

A piskóta, illetve a krém elkészítéséhez megadott mennyiség 1 tortára elegendő. Mivel az én tortám emeletes, dupláztam az adagokat. A pillecukor fondant mennyiség már eleve dupla adaghoz való, így ha csak egy tortát készítetek, nyugodtan felezzétek meg az adagot. Nagyon kiadós!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!) Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.) A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt. Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez. A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt. Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...