Csokoládés sütemény Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
13g étcsokoládé71 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
8 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g földimogyoró45 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
2g rum4 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
Teteje
-
17 kcal
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
Összesen
466
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
80g földimogyoró454 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
16g rum37 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Teteje
-
167 kcal
-
70g étcsokoládé382 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
4662
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
11.9g étcsokoládé65 kcal
-
13.7g vaj98 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
20.1g tojás25 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
7.3g földimogyoró41 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
1.5g rum3 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa11 kcal
Teteje
-
5.5g sárgabaracklekvár15 kcal
-
6.4g étcsokoládé35 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
4.6g földimogyoró26 kcal
Összesen
424
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
466
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 301.5 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3886 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1714 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.3 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1613 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 1585 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
4662
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
424
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
13 dkg étcsokoládé
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
7 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
8 dkg földimogyoró
-
1 csipet só
-
5 dkg mazsola
-
2 ek rum
-
1 evőkanál víz
Teteje
-
7 dkg étcsokoládé
-
2 dkg vaj
-
5 dkg földimogyoró
Elkészítés
Tészta
- Áztassuk be a mazsolát a rummal kevert meleg vízbe. A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.
- A csokoládét a vajjal, a cukrokkal vízgőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk hűlni. Egy tálba tegyük bele a darált mogyorót, öntsük rá a lehűlt csokis keveréket, majd alaposan keverjük el a tojások sárgájával és a lecsepegtetett mazsolával.
- Most felváltva dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojásfehérjéket. Öntsük a tésztamasszát egy 30×11×5 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába.
- 180 C fokra előmelegített sütőbe téve, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Feltétlen végezzünk tűpróbát, és ha kell, inkább még süssük tovább, kicsit mérsékelve a hőfokot. A formában hagyjuk hűlni, de még langyosan borítsuk tálcára, és kenjük rá a sárgabaracklekvárt, hogy egy kicsit beigya.
- Ha kihűlt teljesen, 30 percre tegyük be a hűtőbe. Ezek után a tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és leszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládémázat, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeletelve szervírozzuk.
Teteje
- A lekvárt egy kicsit keverjük át, hogy csomó ne maradjon benne. A csokoládét vízgőz felet össze olvasztjuk a vajjal. A mogyorót egy nylon zacskóban durvára törjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×11×5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6245
- Feltöltés dátuma: 2016. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy igazi adventi, akár karácsonyi sütemény. Dermedés után könnyen szeletelhető, azonnal fogyasztható finomság. Nálunk azonnal a kedvencek listájára került. Készíthetjük dióval is, úgy is nagyon-nagyon finom.