r
Nosalty Logó

Csokoládés sütemény Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokoládés sütemény Katicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 4662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1585 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Áztassuk be a mazsolát a rummal kevert meleg vízbe. A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.
  2. A csokoládét a vajjal, a cukrokkal vízgőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk hűlni. Egy tálba tegyük bele a darált mogyorót, öntsük rá a lehűlt csokis keveréket, majd alaposan keverjük el a tojások sárgájával és a lecsepegtetett mazsolával.
  3. Most felváltva dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojásfehérjéket. Öntsük a tésztamasszát egy 30×11×5 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőbe téve, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Feltétlen végezzünk tűpróbát, és ha kell, inkább még süssük tovább, kicsit mérsékelve a hőfokot. A formában hagyjuk hűlni, de még langyosan borítsuk tálcára, és kenjük rá a sárgabaracklekvárt, hogy egy kicsit beigya.
  5. Ha kihűlt teljesen, 30 percre tegyük be a hűtőbe. Ezek után a tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és leszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládémázat, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeletelve szervírozzuk.

Teteje

  1. A lekvárt egy kicsit keverjük át, hogy csomó ne maradjon benne. A csokoládét vízgőz felet össze olvasztjuk a vajjal. A mogyorót egy nylon zacskóban durvára törjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×11×5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6237
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi adventi, akár karácsonyi sütemény. Dermedés után könnyen szeletelhető,  azonnal fogyasztható finomság. Nálunk azonnal a kedvencek listájára került. Készíthetjük dióval is, úgy is nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...