r
Nosalty Logó

Csokoládés sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Csokoládés sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 4249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal.
  2. 18 vagy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
  3. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgákat is. Mindegyiket jól belekeverve a krémbe.
  4. Mehet bele a tejföl és a zöldcitrom leve, végül az előzetesen megolvasztott csokoládét is hozzákeverjük.
  5. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
  6. A formát egy magasabb falú tepsire helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel.
  7. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe az egész, kb. 1 órára. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 506
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 88777
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 28.

Ajánló

Annak, aki a csokoládé helyett a gyümölcsöt preferálja: gyümölcsös sajttorta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első hallomásra perverziónak tűnhet a csokoládés sajttorta, lehet az is. Mindenesetre nem vagyok egyedül ennek a szokatlan párosításnak  az ötletével, ugyanis Nigella Lawson süteményeskönyvét csokis sajttorta recept reményében lapoztam fel. És lám, találtam is benne egyet:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...