Csokoládés ricottatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
63g ricotta94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g csokoládé205 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
16g cukor60 kcal
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
500g ricotta750 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g csokoládé1638 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
125g cukor484 kcal
Összesen
4775
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 250.1 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5068.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1277 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 1604 mg
-
Nátrium 1522 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.6 g
-
Cukor 318 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 461.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 1411 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
4775
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A kekszet morzsásra törjük. (Természetesen lehet eleve darált keksszel dolgozni. Ha valakinek nincsen mozsara, akkor papírzacskóba téve, sodrófával megdolgozva tökéletes eredményt lehet elérni.)
- A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd jól eldolgozzuk a ricottával. (Nyugodtan be lehet segíteni a botmixerrel, fontos, hogy nagyon jól elegyedjenek a hozzávalók.)
- A csokit apróra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és a ricottás krémhez keverjük.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, és azt is beleforgatjuk a ricottás-csokis krémbe.
- Az egészet a sütőpapírral és kekszalappal bélelt tortaformába öntjük.
- Előmelegítet sütőben kb. 45 percig sütjük.
- Ha kész, kivesszük, megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd kivesszük a tortaformából, óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt.
- Szeletelés előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21107
- Feltöltés dátuma: 2010. május 10.
Ajánló
Csak kis szeletet, mert iszonyú tömény, és függőséget okoz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Idei legkedvesebb születésnapi ajándékomat olasz barátnőmtől kaptam: okulva a fél éves "mondjál nekem olasz recepteket, hadd csináljam meg a hétvégén, ha ráérek"-ből, leírta nekem a kedvenc receptjeit egy kis füzetbe. Most már csak az okoz problémát, hogy a sorrendet felállítsam. Őkegyelme, az amerikai felmenőkkel rendelkező, italianizált csokis ricottatorta, lánykori néven Torta al formaggio e cioccolato lett készen másodszorra. Úgy gondolom, nem a legszebb torta, amit valaha sütöttem, hogy a legkalóriadúsabb-e, azon még gondolkozom. De hogy az egyik legfinomabb, az biztos.