r
Nosalty Logó

Csokoládés ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csokoládés ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5068.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 4775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet morzsásra törjük. (Természetesen lehet eleve darált keksszel dolgozni. Ha valakinek nincsen mozsara, akkor papírzacskóba téve, sodrófával megdolgozva tökéletes eredményt lehet elérni.)
  2. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd jól eldolgozzuk a ricottával. (Nyugodtan be lehet segíteni a botmixerrel, fontos, hogy nagyon jól elegyedjenek a hozzávalók.)
  4. A csokit apróra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és a ricottás krémhez keverjük.
  5. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, és azt is beleforgatjuk a ricottás-csokis krémbe.
  6. Az egészet a sütőpapírral és kekszalappal bélelt tortaformába öntjük.
  7. Előmelegítet sütőben kb. 45 percig sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük, megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd kivesszük a tortaformából, óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt.
  9. Szeletelés előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  10. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21107
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Csak kis szeletet, mert iszonyú tömény, és függőséget okoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idei legkedvesebb születésnapi ajándékomat olasz barátnőmtől kaptam: okulva a fél éves "mondjál nekem olasz recepteket, hadd csináljam meg a hétvégén, ha ráérek"-ből, leírta nekem a kedvenc receptjeit egy kis füzetbe. Most már csak az okoz problémát, hogy a sorrendet felállítsam. Őkegyelme, az amerikai felmenőkkel rendelkező, italianizált csokis ricottatorta, lánykori néven Torta al formaggio e cioccolato lett készen másodszorra. Úgy gondolom, nem a legszebb torta, amit valaha sütöttem, hogy a legkalóriadúsabb-e, azon még gondolkozom. De hogy az egyik legfinomabb, az biztos.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...