r
Nosalty Logó

Csokoládés-mogyoróvajas torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládés-mogyoróvajas torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Összesen 6552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    362.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8839 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1436 mg
  • Foszfor
    3198 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 6552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Elkészítés

Csokoládés tészta

  1. Egy nagy tálban az olajat és a cukrot robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, tejet, vaníliát.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a szilárd összetevőket: liszt, só, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna. Ehhez adagoljuk a folyékony keveréket, végül a forrásban lévő vizet.
  4. Jól elkeverjük, egy hígabb tésztát kapunk.

Mogyoróvajas tészta

  1. A puha vajat a mogyoróvajjal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, az írót, végül a lisztet is beleforgatjuk.
  2. Egy 23 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk, meghintjük liszttel, és a kakaós tészta kb. 1/3-át beleöntjük. Erre adagoljuk kanállal a mogyoróvajas tészta felét (így belül tarka lesz). Újra a kakaós tészta 1/3-a következik, majd a mogyoróvajas tészta másik fele. Legvégül újabb kakaós réteg zárja le a süteményt.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és alul-felül sütésen kb. 45 perc alatt megsütjük a süteményt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
  4. A tortaformában hagyjuk kihűlni, majd tálra fordítjuk ki.
  5. Ha teljesen meghűlt, akkor öntjük rá előbb a mogyoróvajas, majd a csokoládés öntetet.

Mogyoróvajas öntet

  1. A mogyoróvajat elkeverjük a tejszínnel. Ezt a keveréket folyatjuk rá a kihűlt tésztára.

Csokoládés öntet

  1. Vízgőz felett felmelegítjük a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és meglocsoljuk vele a mogyoróvajas öntet tetejét.
  2. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2062
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mogyoróvajas torta
Évi néni 1830 recept

Férjem születésnapja közeledett, így lázasan kerestem olyan receptet, amit ha elkészítek, biztos sikerre számíthatok. ......és így is lett. A betyár majd' az egészet felfalta, és egy felesleges deka nem pattant fel rá. Viszont nagyon dicsérte az árut. 

Hozzávalók

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...