r
Nosalty Logó

Csokoládés minitorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés minitorták
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 2236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 2236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához robotgéppel kb. 10 perc alatt habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a vanília aromát és a lisztet. Tepsibe egyengetjük a tésztát, megsütjük (tűpróba!), majd 8 darab 7x7 cm-es kockát vágunk belőle.
  2. A krémhez 3 dkg margarint 5 dkg csokoládéval vízgőz felett felolvasztunk, 1 dkg csokit pedig apróra vágunk.
  3. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  4. 5 dkg margarint habosra keverjük a porcukorral.
  5. Összeállítjuk: a margarinos porcukorhoz keverjük a tejes-lisztes keveréket, majd az apróra vágott, valamint az olvasztott csokoládét, miután pár percig, a vízgőzről levéve, kevergettük (hogy ne legyen túl forró).
  6. Rétegezzük a minitortákat: darabonként összesen 4 piskótából és 3 réteg krémből álljon. Ha marad, egy kevés krémet kenhetünk az oldalára is, de enélkül sem lesz száraz.
  7. Margarinnal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk, dekorcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13375
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Ez a mennyiség 2 darab 7x7 cm-es tortához elegendő. Nem csak étcsokoládéval, hanem például fehér csokoládéval, kókusszal vagy akár gyümölcsökkel is készíthetjük  krémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon finom! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...