r
Nosalty Logó

Csokoládés körtetorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Csokoládés körtetorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2491 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 5273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, beleaprítjuk a hideg vajat, majd összemorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal dogozzunk. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Amikor összeállt, tegyük hűtőbe, legalább 30 percre.
  2. Pihentetés után nyújtsuk ki, és egy tatin-formát béleljünk ki vele. Szurkáljuk meg több helyen, majd fektessünk rá sütőpapírt, és szórjuk bele pl. szárazbabot, vagy lencsét, felezett borsót. (Ez a "vakon" sütéshez kell, hogy a tészta ne púposodjon fel a sütés közben...) 180 fokon süssük 15 percig, majd öntsük ki belőle a babot, vegyük le a papírt, és süssük még 8-10 percig.
  3. Eközben gőz felett olvasszuk meg a vajat és aprítsuk bele a csokoládét. Addig melegítsük, amíg a csoki is elolvad és szép krémes lesz.
  4. Ugyancsak gőz felett verjük fel a tojásokat a cukorral 5-6 percig, míg a mennyiségének kb. kétszerese lesz.
  5. Keverjük össze a tojáskrémet a csokoládéval, és öntsük az elősütött tésztára.
  6. Hámozzuk meg a körtéket, és helyezzük rá a krémre. (Szeletelve, negyedelve, felezve...ízlés szerint.)
  7. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még 10-12 percig. Nem kell "túlsütni". Akkor jó, ha krémes marad a töltelék.
  8. Ha kihűlt tegyük hűtőbe, és hidegen fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8138
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Csokiimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés körtetorta 3.
OsztriGa 35 recept

Régen készültem erre a tortára, olyan hívogatóan krémes volt a képen. Elég "ütős" egy szelet is...talán elbírna több körtét..? Mindenesetre a linzertésztát nem kell édesebbre venni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...