r
Nosalty Logó

Csokoládémousse csicseriborsóléből, áfonyával és bazsalikommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Csokoládémousse csicseriborsóléből, áfonyával és bazsalikommal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mousse-hoz

301
Kalória
2.6g
Fehérje
37.7g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
21.5g
Víz
4g
Koleszterin
4.1g
Rost
29.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mousse-hoz

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mousse-hoz

Összesen 602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mousse-hoz

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A mousse-hoz

  1. A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A csicseriborsó levét egy tiszta tálba öntjük, és kézi vagy gépi habverővel addig verjük, amíg kemény habbá nem válik (kb. 5-7 perc). Ha szeretnénk édesebb mousse-t, hozzáadhatunk 1 evőkanál porcukrot a felverés közben.
  3. A kissé lehűlt olvasztott csokoládét óvatosan, több részletben hozzáforgatjuk a felvert habhoz. Fontos, hogy ne törjük össze a habot, ezért spatulával vagy fakanállal lassan keverjük össze.
  4. A mousse-t poharakba vagy tálkákba adagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A tetejére friss áfonyát és apróra tépett bazsalikomleveleket szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!