r
Nosalty Logó

Csokitorta Ritától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Csokitorta Ritától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 4777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojást kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd a cukros tojássárgájához szitáljuk a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérje negyed részét a lisztes masszához keverjük. A maradék tojásfehérjét könnyedén beleforgatjuk a lisztes masszába.
  2. 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenjük, kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben 180 C°-on 40 -45 perc alatt készre sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk a formában félig kihűlni, majd rácsra tesszük.
  4. Mikor teljesen kihűlt a tészta, 4 lapba vágjuk. (Tipp: érdemes recés fogazatú (pl. kenyérvágó kés) késsel szeletelni, mert nem morzsálódik.)
  5. Még hűl a tészta, összeállítjuk a krémet. A margarin a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk fokozatosan a kakaóport, végül a tojássárgáját. Addig kell habosítani, míg az összes hozzávaló krémes és sima lesz. (Érdemes megkóstolni, ha valaki édesebb krémet szeretne, lehet még hozzáadni 1-2 dkg cukrot, ha keserűbbet, akkor 1-2 dkg kakaóport.)
  6. Hűtőben állni hagyjuk kb. fél órát, hogy a margarin megdermedjen.
  7. Mikor a tészta teljesen kihűlt, és a krém is kissé megdermedt, összeállítjuk a tortát. Érdemes rácson dolgozni. Az alsó lapra 1/3 részét rákenjük a lekvárnak, majd a lekvár tetejére a csokikrém 1/3 részét, rátesszük a második lapot, ismét 1/3 rész lekvár és 1/3 rész csokikrém, ráhelyezzük a harmadik lapot, és rákenjük a maradék lekvárt és csokikrémet. Végül az utolsó lappal zárjuk. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a bevonót.
  8. A vajat vagy margarint elkeverjük a kakaóporral és a cukorral, majd kis lángon lassan forrásig melegítjük. A tortabevonó csokoládét szobahőmérsékletűre hűtjük.
  9. A hűtőből kivett tortát gyors mozdulatokkal bevonjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar megdermed, ha hideggel érintkezik.
  10. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, közben elkésztjük a díszítést. A tojásfehérjéből cukormázat készítünk, mikor a cukor már legalább félig felolvadt, hozzákeverjük a fél citrom levét, és addig keverjük a habverő legmagasabb fokozatával, míg kemény és fényes krém lesz.
  11. Habzsákba töltjük. (Én uzsonászsacskót szoktam használni.) És csak a képzelet szab határt a díszítés mintájának.
  12. Szeletelés előtt 3-4 órára hűtőbe helyezzük. Ha lehetőség van akár egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8442
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Szeretem a lányommal együt késziteni. Ő sok mindenben nagyon ügyes kis kukta, és a segítségért mindig van egy kis krémmaradék a tálakban. Jó móka.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csokitorta nagy kedvenc nálunk, lehet meggyes, lehet narancsos. Ezt a receptet a régi Bambitorta emlékeim után álmodtam meg. Hát nálunk a hűtési időt nem bírta ki, örülök, hogy előtte még sikerült lefotóznom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...