Csokitorta 16. - marcipánbevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A csokikrémhez
-
29 kcal
-
14 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
63g tej35 kcal
-
17g margarin120 kcal
A tejszínes krémhez
A bevonáshoz
-
25g marcipán116 kcal
Összesen
796
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
A csokikrémhez
-
343 kcal
-
171 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
750g tej420 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A tejszínes krémhez
A bevonáshoz
-
300g marcipán1386 kcal
Összesen
9515
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
9.7g tojás12 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A csokikrémhez
-
2.6g karamellás pudingpor10 kcal
-
1.3g csokoládés pudingpor5 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
22g tej12 kcal
-
5.9g margarin42 kcal
A tejszínes krémhez
-
2.6g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
4.4g margarin32 kcal
A bevonáshoz
-
8.8g marcipán41 kcal
Összesen
279
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
796
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 467.5 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8336.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 2683 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 2107 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1166.5 g
-
Cukor 693 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 381.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3335 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 344 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 3153 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2187 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1583 micro
Összesen
9515
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
A csokikrémhez
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
7 ek porcukor
-
0.8 l tej
-
200 g margarin
A tejszínes krémhez
A bevonáshoz
-
30 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, kakaóval, sütőporral. A tojáshabbal váltakozva finoman hozzákeverjük a cukros tojássárgákhoz.
- Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba)
- Amikor teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk.
- Amíg hűl a tortalap, elkészítjük a krémeket:
- A karamellás és étcsokis pudingport és a cukrot csomómentesen elkeverjük a hideg tejjel, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett készre főzzük. Vízfűrdőn kihűtjük, kevergetve, hogy ne bőrösödjön. Amikor kihűlt, lágy margarinnal kikeverjük.
- A tejszínízű pudingport és a cukrot kikeverjük, kevergetés mellett készre főzzük, vízfűrdőn kihűtjük, és kikeverjük lágy margarinnal.
- Az alsó lapot megkenjük a tejszínes krémmel, a közepére és a tetejére csokoládékrémet töltünk, az oldalát is ezzel vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük (lehet úgy is, hogy a kapcsos formába töltjük meg a lapokat, és így tesszük hűtőbe éjszakára, a maradék krémmel pedig másnap vonjuk be az oldalát).
- A marcipánt kinyújtjuk (porcukrot szórjunk alá, hogy ne tapadjon le), a tortaforma aljával ellenőrizzük a méretet, és ügyeljünk rá, hogy az oldala magasságát is számításba vegyük! A nyújtófa segítségével ráhelyezzük a tortára, és rásimogatjuk. (A porcukor maradványokat enyhén nedves kézzel letörölhetjük, és akkor a cukorrózsák, lepkék is könnyen ráragadnak a tortára). A díszítés innen már csak a fantáziánkon múlik! :)
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20594
- Feltöltés dátuma: 2011. május 17.
Ajánló
Akár kezdő cukrászkodóknak is szívesen ajánlom, kevés a buktató, és egy igazán látványos, hatalmas torta lesz belőle. Aki pedig szeret díszíteni, az színezze a marcipánt kedvére, és alkosson szabadon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kislányom 10. születésnapjára szerettem volna egy csokis, marcipános tortát, de nem találtam olyan receptet, ami igazán tetszett. Sütöttem egy piskótát, és a fiókban talált pudingporokból elkészítettem a két krémet, lesz, ami lesz alapon. A végeredmény nagyon finom lett, a vendégsereg hölgy tagjai a receptet követelték, így gondoltam, más is megsütné próbaképpen. Remélem nektek is ízleni fog! :)