r
Nosalty Logó

Csokitorta 16. - marcipánbevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 16. - marcipánbevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 9515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8336.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2683 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.5 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3153 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 9515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, kakaóval, sütőporral. A tojáshabbal váltakozva finoman hozzákeverjük a cukros tojássárgákhoz.
  3. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba)
  4. Amikor teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  5. Amíg hűl a tortalap, elkészítjük a krémeket:
  6. A karamellás és étcsokis pudingport és a cukrot csomómentesen elkeverjük a hideg tejjel, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett készre főzzük. Vízfűrdőn kihűtjük, kevergetve, hogy ne bőrösödjön. Amikor kihűlt, lágy margarinnal kikeverjük.
  7. A tejszínízű pudingport és a cukrot kikeverjük, kevergetés mellett készre főzzük, vízfűrdőn kihűtjük, és kikeverjük lágy margarinnal.
  8. Az alsó lapot megkenjük a tejszínes krémmel, a közepére és a tetejére csokoládékrémet töltünk, az oldalát is ezzel vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük (lehet úgy is, hogy a kapcsos formába töltjük meg a lapokat, és így tesszük hűtőbe éjszakára, a maradék krémmel pedig másnap vonjuk be az oldalát).
  9. A marcipánt kinyújtjuk (porcukrot szórjunk alá, hogy ne tapadjon le), a tortaforma aljával ellenőrizzük a méretet, és ügyeljünk rá, hogy az oldala magasságát is számításba vegyük! A nyújtófa segítségével ráhelyezzük a tortára, és rásimogatjuk. (A porcukor maradványokat enyhén nedves kézzel letörölhetjük, és akkor a cukorrózsák, lepkék is könnyen ráragadnak a tortára). A díszítés innen már csak a fantáziánkon múlik! :)
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20605
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Akár kezdő cukrászkodóknak is szívesen ajánlom, kevés a buktató, és egy igazán látványos, hatalmas torta lesz belőle. Aki pedig szeret díszíteni, az színezze a marcipánt kedvére, és alkosson szabadon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kislányom 10. születésnapjára szerettem volna egy csokis, marcipános tortát, de nem találtam olyan receptet, ami igazán tetszett. Sütöttem egy piskótát, és a fiókban talált pudingporokból elkészítettem a két krémet, lesz, ami lesz alapon. A végeredmény nagyon finom lett, a vendégsereg hölgy tagjai a receptet követelték, így gondoltam, más is megsütné próbaképpen. Remélem nektek is ízleni fog! :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...