r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás csodakuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csokis-vaníliás csodakuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 5874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2689 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.5 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2455 micro
Összesen 5874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. Helyezzük a sütőrácsot középre, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy nagy kuglófformát.

A karamellhez

  1. Vastag falú edényben a cukrot kevés vízzel világosra karamellizáljuk.
  2. Majd a tűzről lehúzva langyos tejben felolvasztott vajjal lazítsuk fel. Egy csipet sót adjunk hozzá.
  3. Forraljuk vissza, és amikor jó folyós állagú, öntsük át a kuglófforma aljába.

A csokis tésztához

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet kakaóval, sütőporral, egy csipet sóval, és tegyük félre.
  2. Egy másik tálba törjük bele a csokit, kockázzuk rá a vajat, és vízgőz felett, folyamatos keverés közben olvasszuk össze őket, míg homogén állagot kap.
  3. A kissé kihűtött vajas csokihoz adjuk hozzá az írót (vagy a joghurtot), cukrot, tojásokat és a vanília rúdból kikapart magokat, majd keverjük simára a masszát.
  4. Adjuk hozzá ehhez a csokis keverékhez a lisztes keveréket adagolva, keverjük, míg sima nem lesz, aztán mehet a formába a karamell tetejére.

A vanília flanhoz

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe, és keverjük simára őket (kézi habverővel is dolgozhatunk), majd öntsük a formába a csokis tészta tetejére.

Sütés és tálalás

  1. Egy nagyobb sütőformát töltsünk fel félig meleg vízzel, ebbe tegyük a kuglófformát úgy, hogy félig a vízben álljon, és így együtt mehetnek az előmelegített sütőbe, kb. 70 percre sülni.
  2. Végezzünk fogpiszkáló próbát, hogy biztosan elkészült-e a sütink. A kész sütit vegyük ki a sütőből, tegyük rácsra vagy a használaton kívüli sütőlapra, és hagyjuk minimum egy órát a formában hűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 8 órára.
  3. Felvágás előtt egy vajazó kés tompa felével válasszuk el a sütit a forma középső kürtőjétől, majd tegyük formával együtt egy tál meleg vízbe egy percre, csak utána borítsuk megfelelő nagyságú, sima felületű tányérra a sütit! Ennek a legegyszerűbb módszere, ha először a tányért tesszük a forma tetejére borítva, és ezzel együtt forgatjuk át az egészet, majd nagyon óvatosan emeljük le a formát a sütiről.
  4. Szervírozhatjuk is, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 36248
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Bármilyen ünnepi pillanatban, de akár egy hétvégi ebéd után is csodás meglepetés lehet ez a finomság!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt héten feliratkoztam egy amerikai gasztrooldalra, gyakran teszem, mert szeretem a változatosságot. Legtöbbször hónapokig nem küldenek olyan receptet, amit azonnal ki kell próbálnom, most azonban már a második körben befutott ez a csodasüti, amelynek három rétegéből kettő helyet cserél a sütés közben. Első olvasatra elég macerásnak tűnik az elkészítése, de ha minden alapanyagot előre, kimérve kikészítünk és figyelmesen követjük a fázisokat, akkor sikeresek leszünk. Ugyan az eredeti receptben van pár, számunkra nehezebben beszerezhető alapanyag, mint az író és a sűrített tej, nem kell tőle megriadni, jöhet a találékonyság és a helyettesítés. Író helyett görög joghurt, sűrített tej helyett tej, cukor és plusz egy tojás került részemről a sütibe. Sőt az alaptészta bekeverésénél még bejött egy gigszer. Egyik gyermekem elhívott házi feladatozni a szobájába, így amikor visszakeveredtem a fakanál mellé a csokoládé kimaradt a tésztából. Teljesen elkámpicsorodtam, hogy enélkül raktam sütőbe, a kakaótól azonban szép színe lett, és a csodás helycserés támadás is megtörtént. Legközelebb azért csokival is nekifutok, ízben biztosan sokat dob rajta. A helycsere tudományos magyarázatát olvasd el a cikkemben itt!

Hozzávalók

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...