r
Nosalty Logó

Csokis tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokis tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A krémhez: A tortabevonót finomra aprítjuk. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tortabevonót, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. A piskótához: A tojásokat a vízzel és a sóval, kézi mixerrel habosra keverjük, apránként hozzádolgozzuk a cukrot és a vaníliacukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. Egy tepsit (18x18x5 cm) kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk. A tésztát a tepsibe simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A csokis tejszínt a habfixálóval, kézi mixerrel krémesre keverjük. A piskótából egy desszertgyűrűvel (7,5 cm átmérő) 4 kőrt szúrunk ki, és késsel vízszintesen elfelezzük.
  5. A krém felét elosztjuk a 4 alsó piskótalapra, elsimítjuk, mindegyikre egy felső lapot helyezünk, és enyhén rányomjuk. Kevés krémmel a tortácskák oldalát vékonyan megkenjük, a maradékot pedig kúpalakban a tortácskák tetejére kenjük.
  6. A tortácskákat kakaóporral és csokoládéforgáccsal megszórjuk, és egy-egy málnával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2276
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótához a liszt egy részét étkezési keményítővel vagy darált dióval/mogyoróval is helyettesíthetjük. A csokis tejszínt ízesíthetjük kevés rummal vagy amarettóval is.     

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...