Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
30g háztartási keksz126 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5 kcal
-
22g tejföl44 kcal
-
78g krémsajt195 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
15 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
Összesen
648
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
150g háztartási keksz629 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
23 kcal
-
110g tejföl218 kcal
-
390g krémsajt975 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
76 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3235
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
14.8g háztartási keksz62 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
2 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
38.5g krémsajt96 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
8 kcal
-
9.9g étcsokoládé54 kcal
Összesen
320
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
648
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 202.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1751 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.7 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 165.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
3235
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
-
150 g háztartási keksz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
110 g tejföl
-
390 g krémsajt
-
70 g porcukor
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
20 g étkezési keményítő
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
- Aprítógépben kekszmorzsát készítünk, amihez hozzákeverjük az olvasztott margarint/vajat és a kakaóport. A legalacsonyabb fokozaton 10 percet elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Szobahőmérsékletre hűtjük/melegítjük a többi alapanyagot. A tejfölt, krémsajtot, porcukrot, vaníliaaromát krémesre mixerezzük.
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, és azt is a krémsajtos masszához keverjük.
- Egyesével belekeverjük az egész tojásokat úgy, hogy mixerrel csak pár másodpercig verjük, utána meg kizárólag csak kanállal, hogy ne teljen meg sok levegővel.
- Egy kis vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és azt is a masszához keverjük, majd az egészet a kihűlt kekszalapra öntjük.
- Finoman az asztal lapjához csapjuk formástól-mindenestől, hogy a beszorult levegőbuborékok felszínre jöjjenek, azokat meg kilyukasztjuk.
- A sütő legfelső polcára tesszük, és a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be (150-160 C fok).
- 1 óra elteltével leoltjuk a sütőt, és hagyjuk benne hűlni. Nem nyitjuk ki az ajtót!
- Legalább 1 óra hűlés után hűtőbe rakjuk további órákra, legjobb egy egész éjszakára hűlni, dermedni, ízeket összeérlelni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1400
- Feltöltés dátuma: 2017. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
onyxka
39 recept
Az első hagyományosabb sajttorta-sikerem bátorított, hogy kísérletezzek ki egy csokis verziót is. Ez feleannyi hozzávalóból készült egy 18 cm átmérőjű tortagyűrűben, aminek az aljára sütőpapír-karikát vágtam, és alufóliával burkoltam be, hogy legyen valami alapja. Mindezt pedig egy szögletes tepsibe raktam, és úgy be a sütőbe.