r
Nosalty Logó

Csokis piskóta mackó

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis piskóta mackó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
13.4g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
20.5g
Zsír
42.3g
Víz
184.5g
Koleszterin
2.9g
Rost
42.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6017 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettészedjük, s a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadunk 2 cs vanillin cukrot.
  2. A sárgájához adjuk a kristálycukrot, és ezt is habosra verjük. Majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, olajat, sütőport, vanília aromát, egy kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd homogénre keverjük.
  3. Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. (Én maci alakú szilikonformával dolgoztam, így nem kellett kikenni.) De ha tepsivel dolgoztok, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki. Öntsük bele a piskóta masszát (nekem ez a maciformám kisebb, mint egy átlag tepsi, így maradt még a masszából, ezért lett belőle még 12 minimuffin is).
  5. A csokikat kockázzuk fel, és tegyük a mikróba 350 W-on 3 percre. Adjunk hozzá egy kis kakaóport is, és keverjük el. Majd egy evőeszközzel csurgassuk a piskótára.
  6. Körülbelül 50 percig sül, 10 percet nagylángon, és a maradékon takarékon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Több éve megvan ez a macis szilikonformám, de szinte alig használom. Pedig nagyon jól lehet vele dolgozni, és aranyos lesz a végeredmény! :)  Egyetlen hibája talán az, hogy nagyon morbid felvágni, de persze egyben mókás is, inkább fekete komédiába illő jelenet, hogy ki melyik részét kapta a macinak...  Magát a sütit el lehet készíteni tepsibe, meg más formába is, de a csoki miat szilikonosban célszerű, így biztos nem ég oda a csoki! ;) A készítésről találtok még több képet itt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!