r
Nosalty Logó

Csokis piskóta mackó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis piskóta mackó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6017 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettészedjük, s a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadunk 2 cs vanillin cukrot.
  2. A sárgájához adjuk a kristálycukrot, és ezt is habosra verjük. Majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, olajat, sütőport, vanília aromát, egy kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd homogénre keverjük.
  3. Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. (Én maci alakú szilikonformával dolgoztam, így nem kellett kikenni.) De ha tepsivel dolgoztok, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki. Öntsük bele a piskóta masszát (nekem ez a maciformám kisebb, mint egy átlag tepsi, így maradt még a masszából, ezért lett belőle még 12 minimuffin is).
  5. A csokikat kockázzuk fel, és tegyük a mikróba 350 W-on 3 percre. Adjunk hozzá egy kis kakaóport is, és keverjük el. Majd egy evőeszközzel csurgassuk a piskótára.
  6. Körülbelül 50 percig sül, 10 percet nagylángon, és a maradékon takarékon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 25554
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Ha van ilyen formád, és kisült a maci, fel lehet "öltöztetni" tejszínhabbal, drazsékkal, rokokóval, cukorgyöngyökkel. Szülinapokra bevált! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több éve megvan ez a macis szilikonformám, de szinte alig használom. Pedig nagyon jól lehet vele dolgozni, és aranyos lesz a végeredmény! :)  Egyetlen hibája talán az, hogy nagyon morbid felvágni, de persze egyben mókás is, inkább fekete komédiába illő jelenet, hogy ki melyik részét kapta a macinak...  Magát a sütit el lehet készíteni tepsibe, meg más formába is, de a csoki miat szilikonosban célszerű, így biztos nem ég oda a csoki! ;) A készítésről találtok még több képet itt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...