r
Nosalty Logó

Csokis narancsos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csokis narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6339.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét érdemes egy nagyobb műanyag tálba tenni).
  2. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, narancslevet és a narancs reszelt héját.
  3. Elkezdjük felverni a fehérjét, ha megtörtént, nem kapcsoljuk ki a habverőt, hanem egyenként hozzáadjuk a következőket: - vaníliás cukrok - kristálycukor (óvatosan, kanalanként) - tojássárgája+narancslé+olaj+reszelt narancshéj ( 3 részletben) - sütőpor - kakaópor - liszt ( 2 kanalanként)
  4. Kis (kerámia) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük.
  5. Megszórjuk a massza tetejét az apróra vágott csokival (kicsit megrázzuk), 130 fokon alul sütés (ne nyitogassuk a sütőt!) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4366
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Ajánló

Mindenkinek, mert hihetetlen finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan szerettünk volna enni valami finomat a párommal, csokival, naranccsal és szigorúan valami könnyedet, ami hamar készen is van.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...