r
Nosalty Logó

Csokis muffin földimogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis muffin földimogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 3578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a reszelt csokoládét és a cukrot.
  2. Közben melegítsük fel a margarint (mikróban maximum 1 perc), keverjük össze a tojással és öntsük össze a már bekevert hozzávalókkal. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy fakanállal keverjük és nem robotgéppel, mert így habos marad a tészta, amire szükség van, hogy szép magasra megnőjön.
  3. A masszát lehet hígítani még egy kis tejjel, ha szükséges.
  4. A muffin formát csak félig töltsük a tésztával, hogy legyen helye nőni, ezután szórjunk rá pár szem mogyorót.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3673
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Ajánlom csajos bulikra, vasárnapi desszertnek, beszélgetős estékre. Vanília pudinggal, barack vagy narancs lekvárral lehet tuningolni. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Testvéremet szerettem volna valami igazán finom csokoládés süteménnyel meglepni, de sok időm nem volt a sütéssel foglalkozni, így megsütöttem neki a csokis muffint vaníliasodóval, ezt lehet helyettesíteni vaníliapudinggal is. Remekül sikerült, azóta a barátnőm is elkészíti havonta egyszer a kislányával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...