r
Nosalty Logó

Csokis-mogyoróvajas süti

Évi néni
Csokis-mogyoróvajas süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

291
Kalória
5.7g
Fehérje
24.7g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
15g
Víz
84.8g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
  2. A lágy vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a szobahőmérsékletű mogyoróvajat, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is.
  3. Végül a liszt is belekerül.
  4. Egy 25x25 cm-es brownie sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt alul-felül sütésen megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Vigyázzunk, ne süssük túl. Akkor jó, ha még puha a teteje, de a beleszúrt fogvájóra már nem tapad tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25

Stahl Judit műsorában láttam ezt a szupergyors, finom receptet. Lefeleztem, mert elsőre elégnek  gondoltam a felét is, de legközelebb nem teszem. Az eredeti receptben csokis mogyorókrém szerepel, de azt leváltottam, mert nem szeretjük. Az igen sok cukrot is így tudtam felezni, hogy gyümölcscukrot használtam helyette. Nagyon finom, lágy, szájban elomló, ízletes tészta volt a végeredmény. Egy-két fűszerrel (kevés vanília, kardamom) még megpatkoltam, de mást már nem változtattam rajta. Nem titok, azért is szeretem a receptjeit, mert nem kell sokat bíbelődni velük, gyorsan elkészülnek. 

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...