Csokis-meggyes torta Olga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
6g víz0 kcal
-
10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
75g tej42 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A kenéshez
-
15g meggydzsem42 kcal
-
1g fahéj2 kcal
A mázhoz
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
53 kcal
Összesen
878
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A kenéshez
-
60g meggydzsem167 kcal
-
3g fahéj7 kcal
A mázhoz
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3517
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
15g tojás19 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
27.3g tej15 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
16.4g margarin118 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
A kenéshez
-
5.5g meggydzsem15 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
A mázhoz
-
3.6g étcsokoládé20 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
Összesen
322
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
878
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 230 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.3 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 191.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1709 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 1615 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1133 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
3517
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 csapott ek cukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
3 dl tej
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg étcsokoládé
-
18 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
A kenéshez
-
3 ek meggydzsem
-
1 ek fahéj
A mázhoz
-
4 dkg étcsokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.
- A tojásfehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét keményre felverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a 3 ek vizet, a lisztet és kakaóport, a tojássárgákat. Végül a sütőport is beleügyeskedjük.
- Ez a vizes piskóta, amit a kikent, kilisztezett formába öntünk, és betesszük az előmelegített sütőbe kb. 30 percre. (Tűpróba!)
- Ha megsült, akkor kiszabadítjuk a formából, és kihűtjük (célszerű rácsra tenni).
- Míg sül a tészta, addig a 2 púpos ek lisztet simára keverjük a 3 dl tejjel , 2 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, és felfőzzük sűrűre.
- A csokoládét 2-3 dkg margarinnal megolvasztjuk, épp csak annyi legyen a margarin, hogy a csoki folyós legyen. Kicsit meghűtjük, és a többi margarinhoz adjuk. (Ha nem lenne gyerkőc a háznál, akkor egy kis rumot is löttyintenék hozzá, de így csak hozzágondolom.) A porcukorral simára keverjük, és kihűlt krémet hozzákeverjük.
- A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat.
- A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az elsőre kenjünk a meggy dzsemből, szórjunk rá fahéjat, majd a csokikrém következik, jöhet a következő lap szintén ilyen eljárással, és a harmadikra már csak krémet teszünk, illetve a torta oldalát is bekenjük vele.
- A tetejére csokimáz jön, amire mielőtt megkötött volna, mandulaforgácsot szórtam.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14131
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Eredetileg a Takács család Jézuska váró tortája a neve. Karácsony előtt beszereztem egy 18 centis kapcsos tortaformát, amire az akkor 3,5 éves lányom lecsapott, hogy az akkor most az övé, mert olyan kicsi. Természetesen ki is kellett próbálni, és ez sikeredett belőle. Most itt a meggy-szezon, meggy dzsem főzéskor ki lehet próbálni.