r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes majomkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes majomkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Egy edénybe szitáljuk bele a lisztet, keverjük össze a sütőporral és a cukrokkal. Öntsük hozzá az élesztős tejet, és adjuk hozzá a tojássárgáját, vajat, 8-10 perc alatt dagasszunk belőle közepesen lágy tésztát.
  2. Egy másik tálat enyhén olajozzunk ki, és rakjuk bele a tésztát. Egy, másfél óra alatt kelesszük meg a duplájára.
  3. Közben a meggyet magozzuk ki, a csokoládét kockázzuk fel.
  4. Egy vekni (vagy kuglóf) formát alaposan vajazzunk ki. Miután a tészta megkelt, csípjünk le belőle kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rakjunk egy szem meggyet, amibe már beleraktunk egy fél kocka csokit.
  5. A golyókat (elég minden másodikat) hempergessük meg barna cukorban, és kezdjük el rakosgatni a formába. Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg van tésztából.
  6. Az összeállított majomkenyeret rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percet. Miután elkészült, hagyjuk 20-25 percet hűlni, majd fogyasszuk el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 979
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 26.

Ajánló

Annak, hogy mivel töltjük a majomkenyeret, csak a fantáziánk szabhat határt. Kerülhet bele, eper, barack, simán csak csokoládé, túró, vagy sós változatban sajt, pesto...szóval szinte bármi. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A majomkenyér, azaz a „monkey bread” leginkább az angolszász országokban (azon belül is az USA-ban) elterjedt és közkedvelt sütemény. A lényege, hogy kelt tésztából készült golyócskákat mindenféle édes vagy sós finomsággal megtöltünk és összetapasztjuk, esetleg még meghempergetjük egy kis barna cukorban is, amitől isteni máz keletkezik rajta a sütés közben. Én a szezonhoz igazodva meggyes-csokis változatban készítettem el… egyszerűen fogalmazva is mennyei.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...