r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes majomkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes majomkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Egy edénybe szitáljuk bele a lisztet, keverjük össze a sütőporral és a cukrokkal. Öntsük hozzá az élesztős tejet, és adjuk hozzá a tojássárgáját, vajat, 8-10 perc alatt dagasszunk belőle közepesen lágy tésztát.
  2. Egy másik tálat enyhén olajozzunk ki, és rakjuk bele a tésztát. Egy, másfél óra alatt kelesszük meg a duplájára.
  3. Közben a meggyet magozzuk ki, a csokoládét kockázzuk fel.
  4. Egy vekni (vagy kuglóf) formát alaposan vajazzunk ki. Miután a tészta megkelt, csípjünk le belőle kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rakjunk egy szem meggyet, amibe már beleraktunk egy fél kocka csokit.
  5. A golyókat (elég minden másodikat) hempergessük meg barna cukorban, és kezdjük el rakosgatni a formába. Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg van tésztából.
  6. Az összeállított majomkenyeret rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percet. Miután elkészült, hagyjuk 20-25 percet hűlni, majd fogyasszuk el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 972
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 26.

Ajánló

Annak, hogy mivel töltjük a majomkenyeret, csak a fantáziánk szabhat határt. Kerülhet bele, eper, barack, simán csak csokoládé, túró, vagy sós változatban sajt, pesto...szóval szinte bármi. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A majomkenyér, azaz a „monkey bread” leginkább az angolszász országokban (azon belül is az USA-ban) elterjedt és közkedvelt sütemény. A lényege, hogy kelt tésztából készült golyócskákat mindenféle édes vagy sós finomsággal megtöltünk és összetapasztjuk, esetleg még meghempergetjük egy kis barna cukorban is, amitől isteni máz keletkezik rajta a sütés közben. Én a szezonhoz igazodva meggyes-csokis változatban készítettem el… egyszerűen fogalmazva is mennyei.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek